2014. március 3., hétfő

Szevasztopoli helyzetjelentés



Krim félszigeten az erősödő orosz-kozák népi ellenállás szervezett formát öltött. Oroszok mellett a nagy katonai hagyományokkal rendelkező kozákság is felsorakozott és aktív részt vállal a függetlenségi műveletben. A hazaárulások sorozatáról elhíresült krimi tatárság a kozákok elleni folyamatos provokációinak köszönhetően rendkívül hátrányos helyzetbe került, lényegében karanténba zárva várja a történések alakulását. A Jobb Szektor cionfasiszta kocsmatöltelékei az elmúlt napokban megkísérelték több közintézmény elfoglalását, de a népi ellenállás rendkívül megalázó módon akadályozta meg ezt a kísérletet. A népi ellenállás kezére került cionfasiszták gyávasága, gerinctelensége közmegvetést váltott ki az események tanúiból. Pár pofon után összevizeték magukat, térden állva könyörögtek az életükért, amit különben senki nem akart elvenni. A Krim félsziget teljes egészében önállósult a kijevi cionzsoldos kormánytól, és egy jól szervezett, független térségként március végén saját maga fog dönteni a sorsáról. A csatolt videó a cionfasiszta beszivárgás megakadályozására létrejött népi milíciák tevékenységét ismerteti. Feltűnnek Berkut katonák is, immáron állig felfegyverkezve.


A Berkut egységei kozák csapatokkal és népi milíciákkal kiegészülve erődítik a félszigetet és ellenőrzik a forgalmat.



Napok alatt több tucat Berkut katona vette át az orosz útlevelet


Az orosz főkonzul, Vjacseszlav Svetlichny szerint "A hivatalnokok folyamatosan dolgoznak a bejövő kérelmek mielőbbi elbírálásán. Ezen kérelmek száma napról napra exponenciálisan növekszik." A főkonzul türelemre intette az orosz ajkú lakosságot ukrajnában "Még nem találtunk megoldást az orosz állampolgárságra pályázók körének kiterjesztésére, emiatt az emberek türelmét kérem, amíg a gyorsított eljárást minden érdekeltre kiterjesszük."

Hídfő.net |  Napok alatt több tucat Berkut katona vette át az orosz útleveletOroszpárti tüntetők üdvözlik az érkező Berkut katonák menetoszlopát Szimferopolban, 2014.03.01, Krím-félsziget.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése