2014. március 3., hétfő

Kárpátalja magyarsága nem akar háborúzni Oroszország ellen!

Apáti István jobbikos képviselő hirének jártunk utána. Apáti úr állitása szerint Kárpátaljáról tömegesen menekülnek katonaköteles korú magyar férfiak Magyarországra. Ma hajnali telefonos érdekléődésünkre szolyvai informátorunk elmondta, hogy a “elrendelt” tartalékos mozgósitás hirére Szolyváról legalább tucatnyi magyar nemzetiségű férfi indult Magyarorszára. Nagyszőlősről hasonló információt kaptunk, de Nagybereznáról is ilyen mozgolódásról kaptunk hirt. Beregszászi kapcsolatunk arról számolt be, hogy a környék településein eluralkodott a félelem, és már szombaton több mint száz magyar nemzetiségű férfi vágott neki Magyarországnak.
Harangláb-Lónya határátkelőn tegnap szinte csak magyar férfiak jöttek át Magyarországra.
Csapon és Ungváron is készülődés van. Ungvárról azt a hirt kaptuk, hogy többen Szlovákia felé vették az irányt, mig Nagydobrony és környéke férfinépe csomagol.

Egy MTI hir szerint az átlagosnál nagyobb volt a Magyarország felé irányuló személyforgalom valamennyi ukrán-magyar határátkelőn, Magyarország irányába!
Kárpátalja szinte minden területén aggodalom érezhető minden nacionálé körében, és nagyon sok ukrán nemzetiségű férfi is a távozás gondolatát forgatja fejében.
Ezzel együtt megerősödött a Románia irányába történő kilépő személyforgalom is.

Aggasztó jel, hogy a mozgolódásra felfigyeltek az ukrán szeparatisták is. Félő, hogy “ellenlépéseket” fognak tenni. Idáig meg nem erősitett hirek szerint Huszt térségében közúti ellenőrzőpontokat létesitettek, a “dezertőrök” visszatartására.
A magyar határ közvetlen térségében sok magyar család felkészült Ukrajna elhagyására.
Csapi ukrán informátorunk kijelentette: “Ez a háború-ha háború lesz-a kijevi felforgatók és a galiciai szakadár banda háborúja, amihez nekünk semmi közünk!”
(B-R )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése