2014. március 29., szombat

Élet magja: A hét körből álló szent ábrázolás


A szakrális geometriát a különböző szent ábrázolásokban és az építészetben is megfigyelhetjük. Ez az értékrendszer visszavezet bennünket a történelem előtti időkbe, ahol a maga sokszínűségében egy univerzális emberi kultúrát jelenít meg előttünk. A szakrális arányok és ábrázolások a Föld számos szent helyén ma is megtalálhatók. Talán úgy érthető meg a legkönnyebben mint egy világnézet ami a szimbolikus egyezések alapján mutatja be a különböző kultúrák közös gyökereit. Vallásos szimbólum-rendszerek összefüggései, magában foglalva a végtelent, a tér-időt, az intelligenciát és megjelenési formáit. Az általánosan elfogadott nézet szerint a geometria és a matematikai arányosság megtalálható a hullámokban (a zenében, a fényben, stb) így a kozmológiában is. Segítségével kiterjeszthető az emberi gondolkodás, könnyebb megérteni a modern tudományt, és a különböző tudományos elméleteket. Lásd pl.: Húrelméletek és „M" elmélet melyek szerint nem csak az általunk megélt 3+1 dimenzió létezik, hanem 11, 12, illetve 26. Ezek az elméletek általában nem számolnak a filozófiai aspektusokkal, mint például: ha a különböző dimenziók érintkeznek illetve bármilyen hatással vannak egymásra, akkor nem érdemes számolni őket, hiszen változásukból adódóan megszámlálhatatlanok. Az intelligencia és az idő hatására megváltozó anyagi tér illetve a megfigyelő tudatos léte is újabb kérdéseket vet fel. A szent geometria az egyetemes tudás megértéséhez viszi közelebb tanulmányozóját. Magyar rovás jelkészlettel olvasható a szerkesztése! Ez külföldön tiltott tudásnak számít, mert ha köztudott lenne, az gazdasági előnyökkel járna az ország számára!!!
Pedig népművészetünk szerves részét képezi és itt különös figyelmet kell szentelni a szervesnek!
A nemzetközi ezotéria és miszticizmus alapja. A nemzetközi porondon a magyar hagyományőrzés sajnos tiltott gyümölcsnek számít. Az ősi tudás mely bemutatja a kristályszerkezeteket, az anyagi világ összefüggéseit, a hozzá kapcsolt magyar népművészet nélkül csupán a testiség nélküli intelligenciát képviseli. Ebben a formájában a titkos társaságok tudásának alapja is. A magyar motívumrendszeren keresztül nem csak nevében él (Élet magja, Élet virága, stb.), hanem valóban szervessé, élővé válik. Az Élet-fája és a Tudás-fája egyben adja az Égig érő fát! Ez ennek a tanítási rendszernek a legnagyobb mondanivalója, ami a külföldi miszticizmusban hiányosan van ábrázolva. A természet tiszteletének, és a kozmikus intelligenciának a találkozása. Híres előadóművészek, politikusok, filmrendezők és üzletemberek kedvelt témája a kabbala mely ezt a tudást szinte élettelenül dolgozza fel. Az élő minőséget eltúlzottan, szabados szexualitással de vallásos megjelenítéssel vegyítve viszik a rendszerbe (lásd pl. a "Madonna" nevű énekesnő aki saját bevallása szerint követi ezeket az eltorzított tanokat.) Sajnos jócskán befolyásolja még a gazdasági életet is. Magyarországon még titkosszolgálatok is foglalkoznak a témával, hiszen a miszticizmus minden "magasan művelt" társaságban téma (lásd pl. a volt "kormányzati jósdát").
A leglényegesebb feladat ezt a tudást valódi ősiségében az élő motívumrendszerekkel együtt bemutatni. A hozzá tartozó értékrenddel együtt, amit a szkíta-hun erkölcsiség fogalmaz meg.
A sejtosztódás képi megjelenítése a magyar ősi szavakkal együtt kimondva gyógyító erejű!
Élet magja, Élet virága, szabályos testek, Metatron kocka
Az öt szabályos test rendszere, Brahms: Magyar tánc No. 5 Magyar táncok (1869 és 1880) - zongoraművek négy kézre.
Elemek-Tér-Idő-Modellek mozgásban. Halmazállapot változások.
A kép és zene változásának matematikai hasonlósága nem véletlen, a csárdás táncról van szó. A 3 dimenziós térben matematikai értelemben 5 szabályos test létezik. Természetesen ezekből is végtelen van, de be kell vezetni a számoláshoz több dimenziót. Magyarul: az érzékelő számára csak modellezés, vagy fantázia segítségével megjelenő valóság. A Metatron-kocka időben változó szabályos testek átformálása. A Végtelen különböző megközelítései a kör négyszögesítésén (Pi) és a "Jó"- jelen (Fibonacci, "Fí" spirál) keresztül.

Várhegyi Kálmán összeállítása

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése