2014. március 31., hétfő

Háborús készülődés - visszarendelték Európába a NATO regionális parancsnokát


Philip Breedlove, az európai NATO-erők főparancsnoka ezen a héten kellett volna jelentést tegyen Washingtonban az amerikai kongresszus előtt - ehelyett az amerikai védelmi miniszter utasította, hogy haladéktalanul térjen vissza Európába. Chuck Hagel védelmi miniszter szerint az ukrán-orosz határ mentén kaotikus a helyzet, az orosz csapatok mozgása átláthatatlan, és a NATO-nak készen kell állnia, hogy "szükség esetén" beavatkozzon.
Hídfő.net | Chuck HagelChuck Hagel
Az ukrán határ mentén jelen lévő csapatok átláthatatlanságára hivatkozás nem állja meg a helyét egy olyan ország esetében, amely globális felderítéssel rendelkezik. Ennek ellenére, mégis lehet, hogy csak az orrukig látnak. Alig néhány napja az orosz hatóságok nem engedték belépni az AirFrance egy utasszállító repülőgépét az orosz légtérbe. A gép Kínából Európába tartott volna, az orosz légtéren keresztül. Mint az eset is mutatja, a nyugat civil utasszállító gépeket is felhasználna kémtevékenységre, hogy az orosz csapásmérő erők elhelyezkedéséből annyival is többet lássanak. A NATO költségvetése igencsak megszenvedhette a válságot, ha már a minimális felderítéssel sem rendelkeznek a peremvidéken.
Breedlove a múlt héten közölte a román elnökkel, hogy a NATO további amerikai csapatokat küld Romániába, mert készen kell állniuk, hogy beavatkozzanak, ha az orosz hadsereg bevonul Moldovába. Így az orosz csapatmozgások kémlelése most különösen fontos nekik. Annál is inkább, mivel Románia - mint csatlósállam - a Moldovában lezajló változással éppen azon területek megkaparintásának reményét veszítheti el, melyet a nyugatiak Romániának ígértek, cserébe a NATO kiszolgálásáért és az ukrán felforgatásban részvételért.

http://www.hidfo.net/2014/03/31/haborus-keszulodes-visszarendeltek-europaba-nato-regionalis-parancsnokat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése