2014. március 31., hétfő

A nemzeti fizetési rendszer létrehozása az első lépés a fiskális függetlenség felé


A Visa és a Mastercard bejelentése nem érte váratlanul a nagyközönséget, hogy felfüggesztik a fizetési metódusaik alkalmazását az Oroszországi Föderáció területén. Amivel azonban nem számoltak a nyugati pénzügyi világhódító elit financiális végrehajtói, hogy Oroszország bejelenti még aznap a saját nemzeti fizetési rendszerét. Ennek megfelelően a két fizetési óriás, a Visa és a Mastercard kacsának nyilvánította az orosz bejelentést.
Amit nem tudtak, hogy a bizonyos fizetési rendszer létezik már és működik is, csak nem túl elterjedt. Jelenleg Oroszország banjkainak az 5%-a használja. Ez ki lesz terjesztve minden orosz bankra egy kormányrendelettel. Ezenfelül nem célja az új fizetési rendszernek a nemzetközivé válás, hiszen a legfontosabb az orosz háztartások és kisvállalkozások közötti on-line pénzforgalom akadálymentesítése, hogy Oroszország ne essen vissza a háztartási és kisvállalkozási pénzmozgások szintjén a XX. század elejére-közepére, amikor a fizikai formában létező pénzt lehetett csak árura és szolgáltatásokra váltani. Ne felejtsük el, hogy itt 140 millió emberről van szó, akik nagy része a fizetésüket bankszámlákra kapják, és szintén nagy részük rendelkezik bankkártyával, és használja is azt.
Hídfő.net | A nemzeti fizetési rendszer létrehozása az első lépés a fiskális függetlenség felé
Az oroszok előtt jó és bevált példák vannak, Fehéroroszország például. Fehéroroszotrszág kifejlesztette a saját fizetési rendeszerét, amivel az ország képes volt a nyugati on-line hálózatról függetlenedni, és az esetleges szankciók / összeomlások esetén is kimaradás nélküli működést tudnak biztosítani a fehérorosz állampolgároknak. A BelCard fehérorosz fizetési bankkártya rendszer immáron 5 millió kiadott bankkártyát mondhat a magáénak, és 21 fehérorosz bank is a rendszer része. Ezzel gyakorlatilag az egész országban bárhol hozzájuthatnak a fizetéseikhez az emberek, anélkül, hogy a Visa vagy a Mastercard szolgáltatásait igénybe kellene venniük.
Vlagyimir Putyin is nyilatkozott a témában, aki azt szeretné, hogyha az Eurázsiai Unió tagállamai között (érintve Kínát is) létrejöhetne egy közös fizetési rendszer, aminek a specialitása az lenne, hogy a pénzmozgások nem mennek át a nagy nemzetközi amerikai érdekeltségű rendszereken. Mi ennek az előnye? Egyrészt, hogy az amerikai tranzakciós központok nem tudják figyelni, hogy ezekben az országokban milyen pénzmozgások zajlanak, és kik között, hiszen ezek a tranzakciók nem mennek keresztül az ő informatikai rendszereiken. Másodsorban a tranzakciók nem iktatnak be egy közbenső megállót, ahol az utalt összeget dollárra váltják, hogy a Mastercard és Visa el tudja végezni az utalási elszámolásokat. A banki utalásoknál jelentkező számlatulajdonosi veszteség nagy része ebből az árfolyamkonverzióból származott, továbbá ez plusz bevétel a bankok részére is.
Oroszország a rendszer hazai kiépítése után be szeretné vonni az új fizetési rendszerbe Ukrajnát, Iránt, és Közép-Ázsiát is. Ezzel a nyugati világuralom egyik fő bástyájára, az egy kézben öszpontosuló pénzügyi tranzakciós ellenőrzésre és az ebből kinyert információs bázisra mérnek halálos csapást. Amint az USA elveszti a globális pénzmozgás feletti kontrollt, és a dollár, mint világpénz szerepe is kikerül a napirendről, az utolsó fegyverük is kihullik a kezükből.
Javasoljuk, hogy mindenki kísérje figyelemmel az új rendszer bevezetését, hiszen elképzelhető, hogy Magyarországon is bizonyos keleti érdekeltségű bankok ezt elérhetővé teszik ügyfeleknek. Megfigyelés paranoiával rendelkező olvasóinknak is nyugodtan ajáljuk ezt a rendszert, amennyiben a nyugati Mindent Látó Szem és a Piramis árnyékából ki szeretnének végre lépni.
Nagy Kálmán

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése