2014. március 31., hétfő

Különleges gazdasági övezetté alakítják a Krím-félszigetet


Moszkva különleges gazdasági övezetté alakítja a Krím-félszigetet, hogy a térségben kedvező befektetési környezetet tudjanak létrehozni - ezt most jelentette be a Szimferopolban tartott kormányülésen felszólaló Dimitrij Medvegyev, orosz miniszterelnök.
Medvegyev elmondása szerint az Állami Duma ma vitatja meg az intézkedés részleteit. Annyi biztos, hogy jelentős adókedvezményeket adnak azon vállalatoknak, akik a Krím-félszigetre új befektetéseket hoznak. Krím és Szevasztopol térsége lesz a különleges gazdasági övezet, ahol várhatóan rövid időn belül rengeteg munkahelyet teremt az új intézkedés.
Emellett a miniszterelnök azt is elmondta, hogy fokozottan ügyelnek majd a visszaélések kiszűrésére. Ezzel arra kívánt célozni Medvegyev, hogy a nyugati spekulánsok várakozásai ellenére nem egy újabb adóparadicsom jön létre, hanem a Krím fellendülését elősegítő befektetőket fogják előnyökhöz juttatni, ösztönözvén a munkahelyteremtést.

http://www.hidfo.net/2014/03/31/kulonleges-gazdasagi-ovezette-alakitjak-krim-felszigetet



Medvegyev Krímbe érkezett


Alig tíz nappal azután, hogy Krím és Szevasztopol csatlakozott az Oroszországi Föderációhoz, Dimitrij Medvegyev miniszterelnök Krímbe érkezett, hogy megbeszéléseket tartson a térség fejlesztésével kapcsolatban.

Medvegyev helyetteseivel, több miniszterrel, valamint szakmai felelősökkel érkezett, hogy a lehető legrövidebb időn belül megkezdődjön a térség felvirágoztatása.
Az Oroszországi Föderációhoz csatlakozás az ipar fejlesztését, nagyarányú munkahelyteremtést hoz a krími oroszok számára. Előzetes várakozások szerint a rubelre átállás és Oroszország gazdasági életébe bekapcsolódást követően a bérek megkétszereződnek, Krím ipari övezete pedig nagyarányú állami megrendeléseket kap.

http://www.hidfo.net/2014/03/31/medvegyev-krimbe-erkezett

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése