2014. március 15., szombat

Önvédelmi erők akadályozták meg a gázelosztó szabotázsakcióját


A Krím-félszigeten található Arabat-földnyelven a Krími Önvédelmi erők megakadályozták a gázelosztó szabotázsakcióját, amit nagy valószínűséggel a kijevi illegitim kormány szervezett. Tipikus cionista módszernek lehetünk ismét tanúi, mivel erővel már nem tudnak semmit kezdeni a Krím-félszigettel, a fenyegetések se válnak be, jöhet a terrorizmus.
Hídfő.net |

http://www.hidfo.net/2014/03/15/gyorshir-onvedelmi-erok-akadalyoztak-meg-gazeloszto-szabotazsakciojat


Oroszország megvétózta a Krím-félszigettel kapcsolatos Egyesült Nemzetek szavazást


Az Egyesült Nemzetek által napirendre tűzött szavazáson -miszerint az ENSZ ismerje el a krími referendumot érvénytelennek és alkotmányellenesnek- Oroszország nemmel szavazott, ezzel a szavazás eredménye: negatív. Kína tartózkodott a szavazáson. Vitalij Csurkin hozzátette, hogy "...a nemzetek önrendelkezési jogáról szóló nemzetközi jogi paragrafusokkal tökéletesen összhangban van a krími referendum, aminek a végkimenetelét Oroszország tiszteletben fogja tartani".
Hídfő.net |
Vitalij Csurkin orosz ENSZ-nagykövet felolvassa az orosz indokot a vétóra.


A krími népszavazás


A népszavazás tétje tehát, hogy a Krími Autonóm Köztársaság az Orosz Fööderáció tagja legyen-e. 1.5 millió krími álampolgárt várnak az urnákhoz, reggel 8-tól este 8-it lehet érvényes szavazatokat leadni. A jelentések szerint a szavazóhelyiségeket összesen több mint 10.000 fegyveres önkéntes védi, provokációkra számítva, hozzájuk csatlakozott még 5000 rendőr.
Hídfő.net | Önkéntesek védik a szavazóhelyiségeketAz esküt tett önkéntesek védik a szavazóhelyiségeket a potenciális provokátoroktól.
135 küldöldi megfigyelőt regisztráltak összesen 35 országból. Hozzájuk csatlakozott még 1240 helyi önkéntes megfigyelő. Összesen 623 újságíró regisztrált 169 országból, hogy tudósítsanak. A szavazóhelyek kialakítását már befejezték.
A krími népszavazás




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése