2014. március 15., szombat

Ukrajna keleti megyéi is csatlakozhatnak Oroszországhoz

Szergej Akszjonov, a Krím-félsziget miniszterelnöke felszólította Ukrajna keleti megyéit, hogy ők is tartsanak népszavazást az Oroszországi Föderációhoz csatlakozásról. Akszjonov elmondta, hogy ez a csatlakozási folyamat legfeljebb egy év alatt megvalósulhat, és ehhez biztosítani tudják a többi megye számára a szükséges eszközöket.

Krím mostanra saját védelmi minisztériummal, szárazföldi haderővel és haditengerészettel rendelkezik, melynek egy részét az illegitim kijevi kormány parancsait figyelmen kívül hagyó ukrán katonák teszik ki. Akszjonov elmondta, az ukrán fegyveres erők más megyékben is átállhatnak az ő oldalára, így katonai erővel is biztosítani lehet a békés átmenetet.
Az Ukrajnából kiszakadó megyék a későbbiekben egyetlen államszervezetként csatlakoznának Oroszországhoz.

http://www.hidfo.net/2014/03/15/ukrajna-keleti-megyei-csatlakozhatnak-oroszorszaghoz




Új-Oroszország létrehozását követelik Mikolajivban?



Mintegy kétszázan tüntettek március 13-án Mikolajivban a dél-ukrajnai új szövetségi egység létrehozásáért - hozta nyilvánosságra a Kárpátinfo.net híroldal.
Az akció helyi idő szerint délután 16.00 órakor kezdődött és 17.00 órakor ért véget incidensek nélkül. Larisza Seszler, a tüntetés szervezője mindenkit felszólított arra, hogy vegyenek részt a március 16-i népszavazáson. Seszler felolvasta a szavazólapra kiírandó kérdéseket:
„Támogatja-e Ukrajna szövetségi egységét?”
„Támogatja-e az Új-Oroszország szövetségi kerület létrehozását, melyhez a Mikolajivi, Odesszai és Herszoni terület tartozna”?
Seszler elmondása szerint az ukránokat 23 éven át megfosztották emberi és állampolgári jogaiktól. Az akció résztvevőit a "Kiállunk a föderalizáció mellett”, „Odessza, Mikolajiv, Herszon” szavakat skandálták.
Jövőnk.info - Hírfigyelő Szolgálat

állatok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése