2014. március 15., szombat

Függetlenségi népszavazásra kerül sor március 16-án Velencében

Március 16-án nem csak Krímben tartanak függetlenségi népszavazást, hanem Velencében is.
A város és a környező területek lakói, akik Veneto tartományt alkotják, véleményt nyilvánítanak arról, hogy Olaszországhoz kívánnak-e tartozni. Emellett Velence EU és NATO tagságáról is dönteniük kell. A szavazás 5 napon át, március 16-21. között fog zajlani.
A helyi hatóságok 2006-ban fogadták el a szavazás megtartásáról szóló törvényt.
A szervezők szerint az 5 millió velenceinek és a többi terület lakosainak 68%-a a függetlenséget támogatja. Ha valóban így döntenek, úgy a szavazást követően a függetlenséget támogatók azonnal a Róma által beszedett adó megfizetésének a megtagadását fogják követelni.

Oroszország Hangja

Velence kiszakad Olaszországból, kilép a NATO-ból és az Európai Unióból


A krími népszavazás beharangozása idején hallani lehetett egy másik, szerveződő referendumról, amit a hazai és térségi média valamiért "elfelejtett" címlapra tenni. Pedig oda illene. Olaszország területi egysége is megbomlik a közeljövőben, Velence pénteken népszavazást fog tartani a Rómától elszakadásról.
Az északi, ipari területek ugyanis hatalmas gazdasági károkat szenvednek el, ami egyedül annak köszönhető, hogy az ország többi részét ők tartják fenn, az atlantista vezetésen keresztülfolyó brüsszeli pénzek pedig nyomtalanul eltűnnek. Skócia és Katalónia példájához hasonlóan Velence is referendumot ír ki az elszakadásról, melynek tárgya, hogy a teljes Veneto régió leszakad Olaszországról és egy független országot hoz létre.
Mintegy 3,8 millió venetoi lakos jogosult a pénteki népszavazáson részvételre, mely Róma jóváhagyása nélkül, egy függetlenségi mozgalom szervezésében fog megvalósulni. A közelmúltban végzett közvélemény-kutatások szerint a venetoi lakosok mintegy 60%-a támogatja a Rómától elszakadást. A szervezők már előzetesen bejelentették, hogy nem fognak várni Róma jóváhagyására, ha a referendumon 50% fölötti eredmény születik, a központi kormány engedélyei nélkül is megkezdik az elszakadási procedúrát.
Hídfő.net  Velence kiszakad Olaszországból, kilép a NATO-ból és az Európai UnióbólLuca Zaia, a Veneto Liga (regionális párt) és az Északi Liga tagja, Veneto tartomány elnöke
A függetlenségi mozgalom egyik támogatója, Luca Zaia, Veneto tartomány elnöke is bejelentette, hogy a pénzügyi válság és a római pénzelszívó-gépezet (brüsszeli helytartók) hatására megsokszorozódott az elszakadást támogatók száma, ezért elkerülhetetlen az Olaszországból kiszakadás és a független Velencei Köztársaság megalapítása. Elmondása szerint ehhez rendelkezésükre áll minden szükséges anyagi forrás, hiszen Velence Olaszország leggazdagabb régiója.
Lodovico Pizzati, a függetlenségi mozgalom szóvivője elmondta, hogy vannak jogtudósaik, akik sikeres referendum esetén lebonyolítják az elszakadási eljárást és megalapozzák az új alkotmányt, valamint több, a régióban működő nagyvállalat is jelezte, hogy a referendumot követően azonnal a független hatóságoknak fog adót fizetni. Gianluca Busato, velencei üzletember elmondása szerint Róma egyszerű gyarmatként kezeli a régiót, és miközben Velence fizeti a legtöbb adót egész Olaszországban, a római bürokrácia a vállalkozásokat is megfojtja.
Az Olaszországból kiszakadó Velencei Köztársaság egyben megszakítja kapcsolatait az Európai Unióval és a NATO-val. A függetlenségi mozgalom nem csak Olaszországtól akar függetlenedni, hanem a lakosok abszolút többsége fel akar hagyni az euró használatával, emellett ellenzi az ország EU és NATO tagságát.
Az Európai Unió felbomlása és a NATO hanyatlása a szemünk láttára zajlik. A krími referendum, Skócia és Katalónia függetlenedési törekvései reményt adnak azoknak, akik Brüsszel elnyomó gépezetétől szenvednek. A velencei függetlenségi mozgalom vezetője, Giovanni Dalla Valle elmondása szerint az olasz kormány semmit nem tehet, nem tudja megakadályozni az elszakadási folyamatot, mert a végsőkig harcolni fognak és keresztülviszik egy független, gazdag ország felépítését, ami többé semmilyen hatalomnak nem fog sarcot fizetni.
Molnár István

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése