2014. május 7., szerda

Háború a nép ellen - Kijev új fegyvere a szomjúság

A Kryminform jelentése szerint Ukrajna egy gát építésébe kezdett az észak-krími csatornán, mintegy 40 kilométerre a Krím-félszigettől. Szemtanúk beszámolója alapján az építkezés már megkezdődött, a helyszínre homokzsákokat hordtak, valamint megjelentek daruk és egyéb, az építési munkálatok során használatos gépek is.
Az észak-krími csatorna Ukrajna területéről látja el ivóvízzel és öntözővízzel a Krím-félsziget nagy részét, melynek vízhasználatát több mint 80%-ban fedezi. Az illegitim atlantista kormány a nép ellen visel háborút, Kijev mesterségesen akar gazdasági problémákat előidézni az elszakadó régiókban, hogy a civil lakosság számára is megnehezítse az átmenetet és így nyomást gyakoroljon az orosz hatóságokra.
A krími kormányzat korábban próbált tárgyalásokat kezdeni az illegitim kijevi kormánnyal, miután az a felsőbb folyás mentén elterelte az észak-krími csatorna vizét és a krími szakasz napok óta ki volt száradva. Kijev nem reagált a megkeresésre, ehelyett gátépítésbe kezdett a határtól 40 kilométerre, hogy a Krím-félsziget vízellátását kontroll alatt tarthassa. Kijev azt követően engedte vissza a vizet a csatorna medrébe, miután Dimitrij Medvegyev orosz kormányfő bejelentette, hogy Oroszország gondoskodni fog a teljes Krím-félsziget vízellátásáról és ennek érdekében megkezdték egy új csatorna építését.

http://www.hidfo.net/2014/05/07/haboru-nep-ellen-kijev-uj-fegyvere-szomjusag 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése