2014. május 7., szerda

Washington elutasít minden demokratikus választást, amit nem tud elcsalni

Az Egyesült Államok bejelentette, hogy ellenzi a Kelet-Ukrajnában kiírt függetlenségi referendumok megtartását, és minden újabb referendum újabb szankciókat von maga után Oroszország ellen. John Kerry amerikai külügyminiszter továbbra is az erő pozíciójából próbál dialógust folytatni Moszkvával, ezzel szemben a kelet-ukrajnai problémák demokratikus rendezését láthatóan nem támogatja.
Az amerikai külügyminiszter - beszéd a "demokrácia és emberi jogok" elutasításáról
Korábban John Brennan, az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) igazgatója látogatást tett Kijevben, azt követően kezdődtek meg az ukrán hadsereg megtorló akciói a puccs által hatalomra jutott illegitim kormányt elutasító vidékeken.
Az amerikai titkosszolgálat azóta mindent elkövet, hogy bármiféle referendum megtartására alkalmatlan környezetet teremtsen Ukrajnában. Kijevben a szélsőjobboldal irányításával lehetetlenítik el a május 25-re kiírt elnökválasztásokat. A gyakran részeg kicsapongásokat folytató fegyveres csoportok utcai jelenléte mellett ellehetetlenül az elnökválasztás lebonyolítása, mert a Jobb Szektor emberei fegyverrel fogják akaratukat kényszeríteni az ukrán szavazókra. Washington pedig dollár-milliókkal támogatja ezt a tevékenységet.
A CIA Kelet-Ukrajnában az ukrán hadsereg Kijevhez hű alakulatai és a amerikai privát katonai vállalatok szerződtetésével és beszivárogtatásával akarja ellehetetleníteni a függetlenségi népszavazások megtartását, mert azok eredménye egyértelmű; a lakosság túlnyomó többsége támogatná a függetlenedést és Oroszországoz csatlakozást.
Ezen felül meg kell említenünk, hogy az amerikai külügy maga igyekszik lehetetlenné tenni a május 25-re kiírt elnökválasztások megtartását Kelet-Ukrajnában. A CIA futball-huligánok ezreit szervezi a kelet-ukrajnai városokba, ahol provokátorokkal gondoskodik arról, hogy azok rátámadjanak az oroszpárti tüntetőkre. A szélsőjobboldallal szoros kapcsolatban lévő szurkolói csoportok utcai jelenléte és lakossággal szembeni agressziója szintén lehetetlenné teszi az elnökválasztások megtartását. Washington elsődleges célja, hogy egyáltalán semmilyen demokratikus választás ne legyen, főleg nem Kelet-Ukrajnában, ahol nincsenek biztosítva a csalás lehetőségei és egy demokratikus választás során nem nyugatbarát politikusok kerülnének hatalomra.
Miközben Washington demokráciáról és emberi jogokról beszél, gyakorlatilag az amerikai titkosszolgálatok tevékenysége a legfőbb forrása annak, hogy Ukrajnában nem lehet megtartani a törvényes választásokat. Azon kívül, hogy az ukrán törvények szerinti elnökválasztás megtartását ellehetetlenítik, Washington tevékenysége az ENSZ alapokmányába is ütközik, ami kimondja a népek önrendelkezésének demokratikus úton történő jogát. Kelet-Ukrajna abszolút orosz többségű terület, az orosz többségű területek által kiírt népszavazások nem ellentétesek a nemzetközi joggal, amit Washington újra semmibe vesz, annak ellenére, hogy saját érdekei érvényesítésekor rendszeresen hivatkozik rá.

http://www.hidfo.net/2014/05/07/washington-elutasit-minden-demokratikus-valasztast-amit-nem-tud-elcsalni

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése