2014. május 7., szerda

A baloldal és a szentelt víz - menekülés a viták elől


Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció nevű szabadkőműves fedőszerv elnöke felszólította más fedőszervek elnökeit, hogy fújják le a május 23-ra tervezett nyilvános vitát. A DK elnöke arra szólította fel Bajnai Gordont, valamint Mesterházy Attilát, hogy ne folytassanak nyilvános vitát a Jobbikkal, ami szélsőséges, rasszista, antiszemita, gyűlöletkeltő, kasztrálást kilátásba helyező... nem is folytatjuk a sort, mindenki ismeri már ezeket a sorokat.
Gyurcsány nyilvánosan felszólította őket. Okkal tehetjük fel a kérdést, hogy miért nem személyesen. Ezek az emberek rendszeres kapcsolatban vannak egymással, nyilván semmi akadálya nem lenne annak, hogy személyesen meggyőzze őket. Amit a baloldalon politikai tevékenységet látunk, az nem a szokványos értelemben vett színészkedés, hanem annak is az alsóiskolája. Azért történt nyilvánosan a felszólítás, mert példát akart statuálni, és mert fél az általa képviselt gazdasági érdekközösség politikusainak nyilvános megszégyenítésétől.
Gyurcsány Magyarországon a radikális atlantizmus elsőszámú képviselője. Medgyessy Péter megpuccsolásával nem véletlen lett hatalomra juttatva - Gyurcsány beiktatásának az volt a célja, hogy Magyarország élén olyan miniszterelnök álljon, aki közvetlen az EU-csatlakozást követően (ekkor 2004-et írunk) gátlástalanul kiszolgálja Brüsszel érdekeit és végrehajtja az EU követeléseit.
Gyurcsány előretolását megelőzően a baloldali politikusok is a mérsékelt atlantizmus képviselői voltak, az ő pozícióba tolásával kezdődött a radikális atlantista vonal különválasztása Magyarországon. Mostanra nyilvánosan az Európai Egyesült Államok megalapításával, a magyar állam felszámolásával kampányol.
A Bajnaiék felé intézett nyilvános felszólítás arról árulkodik, hogy a radikális atlantizmus képviselőjeként Gyurcsány példát akar statuálni, lehetőleg minél kevesebb politikus legyen, aki hozzáigazodik a magyar belpolitika kelet felé rendeződéséhez. Ennek már mutatkoznak az első jelei, többek közt, hogy a politikusok a renddel kezdtek kampányolni. Mostanra nem csak Vona Gábor, hanem Bajnai Gordon is rendet ígér, Mesterházy Attila szintén bejelentette, hogy egy rendpárti baloldalt kell létrehozni (amely felvetésre igen sokan felháborodtak). Ez a rendpárti baloldal egy kényszerűség a rendetlenséget propagálók számára, olyan lenne a Gyurcsány-féléknek, mint ördögnek a szentelt víz.
Nem kérdéses, hogy egy ilyen vitában akármilyen baloldal is alulmaradna a Jobbikkal szemben. Az emberek rendet akarnak, a baloldali atlantista politikus pedig nem a Jobbik elnökének személyével, hanem az általa megjeleníteni vélt értékekkel kerülne összetűzésbe. Ebben a vitában már az se számít, hogy a vitában egyik fél sem az általa nyíltan vallott eszméket képviseli. A rend és a káosz vélt képviselőinek vitája lenne ez, az emberek pedig már eldöntötték, melyik felé húznak. A rend és igazság fakó fényű, hamis képviseletétől is úgy tartanak a Gyurcsány-félék, mint ördög a szentelt víztől. El lehet képzelni, hogyan menekülnének az igazság tiszta megjelenítésével folytatott vita elől.
Molnár István



Bajnai a vasfüggöny másik oldalára taszítaná az országot

Bajnai Gordon radikális atlantista politikus új vasfüggöny kialakulásáról beszélt, és felhívta a nyugatorientált szavazók figyelmét, hogy a május 25-n rendezett EP-választásokon arról szavazunk (szavaznak), hogy a vasfüggöny melyik oldalára kerüljünk. Bajnai szerint az EP választásokon Magyarország üzenetet küld a világnak a külpolitikai orientációnk kapcsán, ami a további megítélésünket meghatározza.
Az atlantista, akit máig mindenhol gágogó tüntetők fogadnak
"Arról szavazunk, hogy a vasfüggöny melyik oldalára álljunk" - Bajnai szerint a Fidesz és Jobbik irányultságában nincs különbség, csak a sebességében, és mindkét párt Oroszország irányába vinné az országot. Szerinte a Jobbik kilépne az Európai Unióból, a Fidesz pedig máris az EU szélére sodorta az országot. Érdekes módon a Jobbik arculatváltása óta a párt elhatárolódik a radikálisabb unióellenes megnyilvánulásoktól, a Fidesz pedig újabb győzelmét követően azonnal kinyilvánította, hogy elkötelezett a nyugati orientáció és az Európai Unió mellett.
A politikai választóvonal nem ott van, ahova Bajnai hazudja. A radikális atlantista baloldali pártok kivételével valamennyi párt a mérsékelt atlantizmus képviselője, és mindeddig semelyik párt nem adta jelét annak, hogy ne így lenne.
http://www.hidfo.net/2014/05/07/bajnai-vasfuggony-masik-oldalara-taszitana-az-orszagot

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése