2014. május 7., szerda

A Krím-félsziget készül a május 9-ki Győzelem Napi díszszemlére.

A félsziget fölött orosz vadászgépek és bombázók gyakorolják azokat a figurákat, amelyeket a Győzelem Napi ünnepségen mutatnak majd be Szevasztopolban. A félsziget lakói nem lepődtek meg azon, hogy repülőgépek jelentek meg az égen, de Ukrajnában igazi pánikot okoztak.
Kijev, az ukrán hadsereg és a média is megkongatta a vészharangot, mondván, hogy orosz repülőgépek támadásra készülnek, ami után állítólag elkerülhetetlenül orosz invázió következik. Később azonban eszükbe jutott, hogy május 9-én Szevasztopolban díszszemle lesz, amelyen felvonul az orosz katonai technika, beleértve a légijárműveket is. Ennek ellenére nagy volt a riadalom – mondja Viktor Murahovszkij az Arszenal Otyecsesztva c. lap főszerkesztője:
Sokan, különösen a netes hálózatokban írták, hogy itt az ideje légvédelmi óvóhelyet keresni, és elbújhni az orosz repülőgépek elől. Az ukrán médiában igazi hisztéria tört ki. Ez azzal magyarázható, hogy az ilyen események szokatlanok az ukránok számára: saját légijárműveik gyakorlatilag nem repülnek. És amikor egyszerre mintegy 50 repülőgép jelenik meg az égen, valószínűleg igazi inváziónak tűnik.
Az ilyen eseteket Kijev információs háború eszközévé változtatja – jegyzi meg Viktor Murahovszkij.
Először is, ezt azért teszik, hogy eltereljék a figyelmet attől, ami valójában történik Ukrajna területén, különösen dél-keleti részén. Másrészt, ismét fel próbálják hívni a nyugati szponzoraik figyelmét arra, hogy Oroszország betörésre készül. Az utóbbi időben Kijev állandóan ismételgeti, hogy az orosz csapatok ukrajnai invázióra készülnek. Most a május 9-ki felvonulásra készülő légijárműveket is tették hozzá.
Mit nem tesz meg az ember, amikor fél! És Kijev horror történeteket fabrikál a nagy és gonosz Oroszországról. Először azzal az orosz katonai technikával ijesztgették az ukránokat, ami ott állt az orosz bázisokon, az orosz területen. Most a Győzelem Napi légi felvonulás lett a madárijesztő. Vajon, mi mást találnak ki a kijevi hatóságok, hogy démonizálják Oroszországot?
Oroszország Hangja

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése