2014. május 7., szerda

Mariupol: Robbanások, szirénák, – félrevert harangok


Bm_X_rfCAAAg65D

A ‘Jobb Szektor’ támadása Mariupol ellen, kedd este és éjszaka:

Katonai jellegű összecsapásba torkollott az illegitim ukrán kormány erőinek támadása Mariupol városa ellen, – kedden a délutáni és esti órákban.
(Mariupol; kikötőváros, Donbassz, (Kelet-Ukrajna déli részén, az Azovi-enger partján).
“Ismeretlen, jelzés nélküli fekete egyenruhát és álarcot viselő fegyveresek, (kik az ellenállók feltételezései szerint; amerikai zsoldosok, nyugati kommandósok és a ‘Jobb Szektor’ emberei lehettek), – kedd késő délután a városba behatolván fegyveres harcot kezdeményeztek a centrumban.
_2Az oroszbarát ellenállók az ellenőrzőpontokon felhalmozott gumiabroncsok meggyújtásával állták útjukat. Egy ember meghalt, három megsérült” – tájékoztatta az ITAR-TASZSZ tudósítóját, a helyi népi milícia szóvivője; Dmitrij Szimonov.
A szóvivő elmondta azt is, hogy felderítésük szerint, közel 1000 fős a támadók létszáma, akiknek feltett szándékuk, hogy elsöprik az oroszbarát hazafiak ellenállását.
Komoly összecsapás folyt a Mariupol repülőtér melletti katonai bázisnál, ahol a fekete ruhás álarcos fegyveresek szétlőttek egy Volga típusú autót, valamint találat ért több civil kisteherautót.
A város főbb kereszteződéseiben, valamint a Lenin sugárúton és a st. Kazantsev úton, a Városi Tanács épületénél, a Nakhimov Sugárúton, végig égnek a gumiabroncsok. Hatalmas a füst, több kilométerre ellátszik.
A város központjában folyamatosan szólnak a szirénák. Harangok zúgnak a templomokban, – robbanások, lövések mindenütt. Az utcákon harckocsik dübörögnek. A levegőben helikopterek kőröznek.
A helyi erők felderítése szerint, a ‘Jobb Szektor’ banditái előző nap késő délután érkeztek Kijevből. – Automata fegyvereik és gránátvetőik vannak. A harc egész éjszaka folyt.
Bm_LdyXCAAIRtps

Szerda reggel és délelőtt:

Az MR1 déli híradója már győzelmi jelentéseket küldött Mariupolból.
Ám a dolgok nem mindig ilyen egyszerűek, – mert Mariupol kétszer is gazdát cserélt ma!
Vlada, a B-R helyszíni tudósítójának információi szerint; Reggel fél hétkor a kijevi juntához hű fasiszta csapatok megrohamozták a Városi Tanács épületét.
Gáz és füstgrántoknak az épületbe történő belövöldözése után az épületet elfoglalták a páncélozott járművek fedezete mellett. Hét védőt elfogtak. Elhurcolták őket-sorsuk egyelőre ismeretlen. A rendőrök a város több kerületében is elhagyták helyüket.
Délután egy órakor viszont viszont Mariupol felbőszült népe rohamozta meg az épületet, és a banderista bagázst, – akik az épületben tartózkodtak, – mind elkapták. A sárga-kék zászlókat leszedték az épületről.
A tudósítás időpontjában, – igen nagy még felfordulás…
Mariupol Városi TanácsÖsszeállította: Szabad Riport
Források: Stainless Steel RatVlada, Mariupol / Bal-Rad

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése