2014. május 3., szombat

Luganszk kormányzója kihirdette a rendkívüli állapotot - ostromra készülnek

Az önvédelmi alakulatok kihirdették a rendkívüli állapotot és teljes mozgósítást rendeltek el Ukrajna Luganszk régiójában, miután a hírek szerint az ukrán hadsereg amerikai zsoldosokkal Kramatorszk teljes területét elfoglalta.
Kramatorszk, az amerikai zsoldosok bevonulása után
Valerij Bolotov, Luganszk régió kormányzója az egyesült dél-keleti hadsereg küldötteivel közös sajtótájékoztatót tartott. Bolotov beszédében elmondta, hogy Kijev nem is akarja a helyzetet békés úton rendezni, Kelet-Ukrajnában a hadsereg jelenléte egyre nő, Kijev megtorló akciókat indít a lakosság ellen. "Több tucatnyi halott Szlavjanszkban és Kramatorszkban, ugyanennyien élve égtek meg Odesszában, Kijev így hallgatja meg kéréseinket és így teljesíti a genfi egyezményt."
Bolotov a rendkívüli állapot bejelentését követően elrendelte a férfi lakosság teljes mozgósítását, fegyverrel ellátását és kijárási tilalmat rendelt el este 11 és reggel 6 közt a teljes régióban. A kormányzó felszólította a dél-keleti hadsereg minden alakulatát, hogy készüljenek fel saját városaik megvédésére és ne számítsanak külső segítségre.
Bolotov elrendelte, hogy minden fegyveres biztonsági alkalmazott, aki nem luganszki lakos, haladéktalanul hagyja el a város területét. Emellett felszólította a Belügyminisztérium, a Biztonsági Tanács városi adminisztrációját és a hadsereg helyi alakulatait, hogy azonnal jelentkezzenek be a dél-keleti hadsereg főhadiszállásán, és tegyenek esküt Luganszk régió új vezetése előtt a nép szolgálatára. Amennyiben nem tesznek eleget a felszólításnak, az új vezetés árulónak nyilvánítja őket és a háborús állapotnak megfelelően hadifogolyként kezelik őket.
Bolotov minden párt és civil szervezet működését betiltotta a régióban, a Jobb Szektort pdig törvényen kívül helyezte.

http://www.hidfo.net/2014/05/03/luganszk-kormanyzoja-kihirdette-rendkivuli-allapotot-ostromra-keszulnek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése