2014. május 3., szombat

Venezuela: Eddig 58 külföldit tartóztattak le kormányellenes bujtogatásért

Miguel Rodrigez Torres, Venezuela belügyminisztere egy sajtótájékoztató során közölte, hogy eddig 58 külföldit tartóztattak le, akinek fontos szerepe volt a kormányellenes tüntetések szervezésében és a tüntetők fegyverekhez juttatásában. Ezek a külföldiek Kolumbia, Spanyolország és természetesen az Egyesült Államok állampolgárai. Rodrigez kijelentette, hogy az összes ember bűnös fegyverviselésben is, továbbá kapcsolatban álltak egymással a telefonhívásaik és az emailjaik alapján.
Hídfő.net | Fizetett csőcselék, fahusángok és láncok.Fizetett csőcselék, fahusángok és láncok.
Egy amerikai állampolgár, Todd Michael Leininger ráadásul még fegyvercsempészésben és merénylet előkészítésében is bűnös. Rodrigez szerint ezek elég egyértelmű jelek, hogy az Egyesült Államok akarja megdönteni Venezuela kormányát, méghozzá elsősorban az olajért. Caracasban ezalatt folytatódnak a fizetett tüntetők és a rendőrök összecsapásai, annak ellenére, hogy a törvény szerint a demonstrációk tilosak. A rendőrség jelenleg könnygázzal és gumilövedékekkel próbálja megfékezni a fizetett csőcseléket. A caracasi vezetés szerint az Egyesült Államok készít elő államcsínyt az országban az ellenzék segítségével.
Már tűkön ülve várjuk, hogy mikor jelenti be az Egyesült Államok külügyminisztere, hogy "aggódnak a demokráciáért Venezuelában" vagy esetleg "Venezuela tiszteletben kell tartsa a tüntetők emberi jogait".

http://www.hidfo.net/2014/05/03/venezuela-eddig-58-kulfoldit-tartoztattak-le-kormanyellenes-bujtogatasert

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése