2014. június 28., szombat

A CIA szabotálta az elektromos hálózatot Venezuelában

Tömeges áramkimaradások történtek Venezuelában Nicolas Maduro államfő élő adásban közvetített beszéde alatt, - többször is leállt az áramszolgáltatás Caracasban, de az ipari központokban is kimaradások voltak, Valencia szintén sötétbe borult. A hatóságok rövid közleményt adtak ki, miszerint igyekeznek megtalálni a probléma okát, de egyelőre nem tudni, mi okozta az áramszüneteket.
Hídfő.net | Nicolas MaduroNicolas Maduro
Venezuelában a elektromos hálózat sorozatos szabotázsok célpontjává vált, mióta 2007-ben az ország államosította az áramszolgáltatókat. Áprilisban Maduro elnök elrendelte az áramszolgáltatók összes létesítményének militarizálását, mert nyilvánvalóvá vált, hogy idegen felforgató tevékenység részeként terrorista csoportok az elektromos hálózat szabotálásával akarják destabilizálni az országot.
A pénteki áramszünetek alatt feltehetőleg a hálózat azon szakasza sérült, ami a Venezuela áramszükségletének közel 60%-át fedező Guri vízerőművel köti össze az ország központi és nyugati régióit. Caracasban az áramkimaradások alatt kaotikus állapotok alakultak ki, a metróvonalak megbénulása miatt a tömegek felvonultak az utcára és gyalog közlekedtek tovább.
Venezuelában a CIA az ukrán kormány eltávolításával egyidőben kezdett felforgató műveletet. A fővárosban az ukrán helyzethez hasonló állapotok alakultak ki, de a venezuelai kormány jóval hatékonyabban kezelte a helyzetet, és elrendelte minden ellenzéki tevékenység beszüntetését. Azt követően többszáz főt vettek őrizetbe a hatóságok, az ellenzéki politikusokról és aktivistákról pedig a vizsgálatok során bebizonyosodott, hogy ugyanazokkal az amerikai állampolgárokkal voltak kapcsolatban, akik külföldről finanszírozták az ellenzék működését.

http://www.hidfo.net/2014/06/28/cia-szabotalta-az-elektromos-halozatot-venezuelaban

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése