2014. június 28., szombat

Ennyit Valcman Nyalókakirály “tűzszünetéről”

Donyecktől nem messze-Szeligyovo lakott területeit lőtte rakétákkal az éjjel Nyalókakirály latorhordája.
A legfrissebb értesülések szerint komoly gondokkal küzdenek a luhanszki repülőtéren körbezárt lembergi deszantosok. (Mióta a dnyepropetrovszkiak ott hagyták őket, a Népi Milicia csak “vigyázz rájuk, de nem támadja a társulatot”!)
Tegnap ugyanis “szülői értekezlet” volt Lvovban. Irina Liszak lengyel-ukrán újságirónő, aki meglátogatthatta a körülzárt társulatot, tegnap számolt be a hozzátartozóknak a mintegy 120 csapdába esett lembergi ejtőernyős panaszairól. Akik arról is siránkoztak neki, hogy az ATO nem nagyon töri magát a felmentésük miatt.
deszInduláskor Donbasszba még minden szép volt!
Se viz, se kaja, se higiénés ellátmány nincs. Nincs áramjuk se, mert a reptér áramellátó állomását is szétlőtte a milicia. A luhanszki repülőtéren körbezárt 80. önnálló légidesszant dandár emberei madarakra vadásznak. Úgy élnek mint a nyulak. Répát meg káposztát rágcsálnak. A város (Lvov) polgármestere állitólag tizezer hrivnyát utaltatott át az alakulatnak(!)-hogy valami ellátmányhoz jussanak. Viszont a megsegitendőkhöz semmi nem jutott el! Ezért aztán bosszút forralnak. Ha egyszer még visszatérnek Lembergbe!-jaj az alakulat parancsnokának, Kopacsinszkij ezredesnek!
A szülők elszörnyedve hallgatták a beszámolót, és már kezdik úgy látni, hogy nem kéne harcolni gyerekeiknek Donbasszban. “Húsz éves a fiam! Mit keres ő ott? Miért harcol ott?”-kérdezte egy asszony.

A Rovno-régióbeli “Jobb Szektor” ma dühödt irgum-burgum nyilatkozatban fejezte ki elégedetlenségét a Nyalókakirály “lágysága” miatt. A csak fölforgatásban, a civileg zaklatásában, és a sorkatonák legyilkolászásában jeleskedő fasiszta horda-amely a fegyveres ellennel való közvetlen megütközéstől úgy ódzkodik mint ördög a tömjéntől-a donbasszi “terroristákkal szembeni keményebb fellépést követel” Maradék-Ukrajna Kegyurától. Követelik háborodmányukban a diplomáciai kapcsolatok azonnali megszakitását a “betolakodó oroszokkal”-és mindenféle tárgyalás mellőzését a “donbasszi terroristákkal!” Statárium kihirdetését, és általános mozgósitás elrendelését követelik-ami viszont rájuk nem vonatkozna! Meg efféle hülyeségeket követelnek.
Artyemovszkban ma délelőtt a latorhad egy csoportja “kilőtt” egy marsrutkát. (Kisbusz)

A sofőr és egy nő meghalt, három másik utas súlyosan megsebesült.
A “tűzszünetet” kihasználva egy szerencsétlen szlavjanszki srác úgy döntött, hogy feladja! Nincs tovább! Már nem birja az ostromot. Házasodásra adta hát a fejét. Arckifejezése mintha a hiba felismeréséről árulkodna?! A vőfély is nagyon úgy tartja a tortát, mint aki mindjárt a fejére akarja boritani a meggondolatlannak. Igor Sztelkov csak mosolyog. “Fiatalság-bolondság!” (Közben meg lehet arra gondol: ez megbolondult! A függetlenségért fog fegyvert-és közben megházasodik?)


Ma eltemették a néhány napja a latrok által megölt tizhónapos kisfiút.
csecsKijevben pedig zajlik az ünneplés, a tegnapi Ajándékozási Szerződés aláirása fölötti öröm okán.


A kijevi hiénahatalom latorbrigádja ma támadást inditott Kranszopartizanszk ellen.
Батальон Призрак народного ополчения Луганска. Архивное фото
Nagyon fájt a foguk a kiváló helyen fekvő falura. Olyannyira, hogy néhány közülük ott is hagyta.
A milicia nem szenvedett veszteségeket.
Ez a hir már csak azért is érdekes, mert a Kijevi Helytartóság Vezetője-Valcman Nyalókakirály-ma a Le Figaro cimű francia újságnak adott interjújában kijelentette, hogy bandája katonai győzelmet nem lesz képes aratni Donbassz fölött.
Президент Украины Петр Порошенко
“Luhanszk és Donyeck lakóinak a szivét kell megnyernünk. Decentralizációval, az infrastruktúra helyreállitásával, amnesztiával”-nyomta a süketet. De birálta Oroszországot is, mert az segiti a donbassziakat.
A fegyvernyugvás viszont-az eddigielhez képest-valóban fegyvernyugvásnak tűnik. Az a kis lövöldözgetés pedig ami itt-ott előfordul, szinte kell is a feleknek: figyelmeztetés gyanánt: HÁBORÚ VAN!



https://balrad.wordpress.com/2014/06/28/ennyit-valcman-nyalokakiraly-tuzszuneterol/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése