2014. június 11., szerda

Dél-Oszétia is csatlakozni fog Oroszországhoz

A június 8-án lezajlott dél-oszétiai választásokat 43,1 százalékkal nyerte az Egyesült Oszétia párt. Ezzel a legtöbb szavazatot kapott párt lett, és ők fognak kormányt alakítani, a parlament 34 helyéből 20 helyet foglalnak el. Rajtuk kívül még 3 párt jutott be.
A párt elnöke a sajtónak nyilatkozva elmondta, hogy azért győztek, mert első számú programjuk előkészíteni az Oroszországi Föderációhoz csatlakozást. Az emberek gyakorlatilag arra szavaztak, hogy összevonják a két Oszétiát, és megteszik az első jogi lépéseket ennek ügyében.
Hídfő.net | Dél-Oszétia
Dél-Oszétia az ötnapos orosz-grúz háborúban lett végleg független. 2008-ban Szakashvili grúz elnök katonai offenzívát indított a függetlenedő nemzetállam ellen - Csinvalit súlyos rakéta és tüzérségi támadás rombolta le, 2000 ember vesztette életét pár óra leforgása alatt. Ezek után az orosz hadsereg az orosz nemzetiségű emberek védelmében avatkozott be, és verte rommá a grúz hadsereget 4 nap alatt. Dél-Oszétia a továbbiakban Észak-Oszétiával egyesülve, mint az Oroszországi Föderáció tagállama képzeli el a jövőt.

http://www.hidfo.net/2014/06/11/del-oszetia-csatlakozni-fog-oroszorszaghoz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése