2013. május 22., szerda

„Ez nem összeesküvés elmélet… Ez a szemünk előtt folyik”

Az 1878-as Posse Comitatus törvényt (ami megtiltja az amerikai kormánynak, hogy a katonaságot a civil lakosság ellen vesse be) eredetileg azért alkották, hogy megvédjék az állampolgárokat attól, hogy a törvényeket a katonaság bevetésével tartassák be hazai földön, kivéve olyan eseteket, amikor erre az alkotmány vagy a kongresszus kifejezett felhatalmazást ad. A törvény elfogadása óta, azaz több mint egy évszázada, ezt a feladatot a helyi és szövetségi rendfenntartó erők látták el az Egyesült Államokban. Miután azonban a terrorizmus elleni harcot a kormány immár több mint egy évtizede az egyik legfontosabb feladatának tekinti, bizonyos kormánytagok fáradtságot nem kímélve próbálják a hadsereg küldetését a hazai frontra is kiterjeszteni.
Első lépésként elfogadták a Patriot törvényt1 ami példa nélküli hatalommal ruházta fel a kormányt és lehetővé tette, hogy tulajdonképpen bárkit terroristának minősítsenek, akár külföldön, akár odahaza. 2011 szilveszterén, miközben a világ az Újévet köszöntötte, Barack Obama aláírta a Nemzetvédelmi Felhatalmazási törvényt (NDAA), ami lehetővé teszi, hogy a Patriot törvény értelmében terrorizmussal gyanúsított személyeket határozatlan ideig fogva tarthassák, vádemelés vagy bírósági tárgyalás nélkül.
Végül a múlthéten, miközben botrányok egész sora rázta meg a Fehérházat, kiderült, hogy a kormány szép csendben egyre nagyobb hatalommal ruházta fel a Védelmi Minisztériumot, tulajdonképpen semmissé téve a Posse Comitatus törvényt.
Eric Blair, az Activist Post-tól a következőket írta:
Először is a szenátus éppen azt tárgyalja, hogy a 2001-es Felhatalmazást a Katonaság Bevetésére (AUMF) olyan módon terjesszék ki, hogy az USA a terrorizmus elleni harcot bárhol a világon folytathassa, beleértve saját területét is. Ez egyenesen rávezet a második fejleményre: a Pentagon rendőri jogosultságot adott magának amerikai földön.
Michael Sheehan helyettes védelmi miniszter múlt hét csütörtökön azt mondta a kongresszusnak, hogy az AUMF felhatalmazza az amerikai hadsereget, hogy Bostontól Pakisztánig bármilyen fronton harcolhasson. Sheehan kihangsúlyozta, hogy a kormány engedélyt adott, hogy a hadsereg bárhol bevethető legyen, ahol az ellenség felüti a fejét, teljes mértékben figyelmen kívül hagyva az alkotmány hadüzenetekre vonatkozó kitételét.
Miközben az amerikaiak a fővonalas média mindkét szárnya által nyomott három botránnyal vannak elfoglalva, a zárt ajtók mögött baljós események zajlanak.  Ezek lényege tehát, hogy az amerikai hadsereg felhatalmazta magát, hogy bevesse csapatait Amerika utcáin, az elnök vagy a kongresszus előzetes engedélye nélkül. Az AUMF felhatalmazást pedig, amit eredetileg a 2001. szeptember 11-i támadásokért felelős terroristák elfogása érdekében hoztak létre, kiterjesztették, hogy a segítségével a kormány tulajdonképpen legálisan és kongresszusi jóváhagyás nélkül is bevethesse a katonaságot és annak eszközeit az ország utcáin.
Charlie McGrath a Wide Awake News-tól a következőképpen magyarázza a helyeztet:
Eric Blair-nek és az Activist Post munkájának köszönhetően megértettük, hogy Washington keményen dolgozik szabadságjogaink felszámolásán.
Angus King szenátor odáig ment, hogy kijelentette, a meghallgatás, amelyen ő is részt vett, élete legfelkavaróbb és legmegdöbbentőbb meghallhatása volt.
Még John McCain, a vadászhéja McCain is azt mondta, hogy a kormány túllépte hatáskörét.
Miről beszélünk? A Katonaság Bevetésének Felhatalmazásáról (AUMF).
Ez a törvényszabály a terrorizmus elleni harc kezdetén lépett életbe, de mára mi lettünk az ellenség. Nem kell ezen megdöbbenni. Mindenki rajta van a potenciális terroristák listáján, aki hisz a szabadságban, a gondolat szabadságában és az alkotmányos köztársaságban.
Egyszerűen átfogalmazzák a törvényt, hogy a katonaságot a hazai „fronton” is bevethessék.
Ez nem egy összeesküvés elmélet. Ez nem egy fantazmagória, ami vagy megtörténik, vagy nem. Ez most történik, itt a szemünk láttára, olyan híreseményeknek álcázva, amik nem is híresemények.
A katonaság már azt is kijelentette, hogy aki azzal az elmélettel áll elő, hogy a kormány egy országos állami rendőrséget próbál felállítani a hatalomátvételre, az belföldi terroristának minősül.
Terroristának, aki ellen a hadsereg bevethető…
Egyetlen összeesküvés van itt: az, amit a kormány próbál tálalni.
Ez a törvényalkotás nem kitaláció. Az Egyesült Államok militarizálása teljes gőzzel halad és mi vagyunk a célpontok.
  1. A törvény lehetővé teszi a rendfenntartó szervek számára, hogy bírói végzés nélkül figyelhessenek telefonvonalakat, e-maileket, személyes orvosi, pénzügyi és egyéb iratokat, valamint eltöröl több, az országon belüli hírszerzést korlátozó rendszabályt. Kiterjeszti az pénzügyminiszter hatáskörét a pénzügyi tranzakciók ellenőrzésére, kiváltképp a külföldi egyének és szervezetek esetében, és nagyobb szabadságot ad a rendfenntartó szerveknek és a bevándorlási hivatalnak a terrorizmussal gyanúsított bevándorlók letartóztatására és kitoloncolására. A rendelet továbbá meg is változtatta a terrorizmus definícióját úgy, hogy az magában foglalja a belföldi terrorizmust is, ezzel megnövelve azon tevékenységek számát, melyek felderítésére kihasználhatóak az általa nyújtott plusz hatáskörök. []
 Forrás: shtfplan.com
http://idokjelei.hu/2013/05/ez-nem-osszeeskuves-elmelet-ez-a-szemunk-elott-folyik/ 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése