2013. szeptember 25., szerda

Egy hónapon át tartó online vita az EU-ról

Az Európai Bizottság szeptember 23. és október 23. között online vitasorozatot szervez az Egységes Piac Hónapja címmel. Az erre a célra létrejött oldalon bárki benyújthatja ötletét a négy téma bármelyikében, és véleményezheti a már korábban benyújtott újító elképzeléseket. A legnépszerűbb gondoltatok októberben egy Euronews tévés vitán kerülnek megtárgyalásra.


Ezen a héten a munkahelyek témájában ötletelhetnek a felhasználók, a jövő héten a szociális jogok kerülnek terítékre, majd ezt követi a bankok kérdésköre, hogy végül az utolsó héten az e-kereskedelemről szóló vitával végződjön az Egységes Piac Hónapja. Minden európai állampolgár benyújthatja ötleteit az egységes piaccal kapcsolatban, melyek közül a legeredetibbek és a legtöbb szavazatot gyűjtők aztán Brüsszelbe is eljutnak. A fórum másik oldalán uniós tisztviselők várják az ötleteket és a kommenteket, akik minden értékes felvetésre reagálni igyekeznek majd.


A kezdeményezést színesebbé teszi, hogy a Bizottság az adott témáért felelős biztosai, EP képviselők, a civil szféra, valamint a köz-és a privát szektor képviselői napi rendszerességgel vesznek részt az oldalon közvetített csevegésekben, alkalmanként pedig videochatekben. A mai nap folyamán többek között Andor László, foglalkoztatásért felelős uniós biztostól is lehet kérdezni a munkahelyek témájában.

A jelenlegi válságból való kilábalás, valamint az uniós döntéshozatal interaktívabbá tétele hívta létre ezt a kezdeményezést, melynek keretében mindenkinek lehetősége nyílik arra, hogy kifejtse véleményét, és hozzájáruljon a jövőbeli uniós szintű döntések megszületéséhez. Az egyes témákban minden héten hétfőtől szerdáig tart a vita, melynek eredményeiről számos brüsszeli döntéshozó is heti feljegyzést kap.

A Polgárok Európai Éve (2013) keretében megindított kampány 24 nyelven zajlik párhuzamosan, az Európai Unió mind a 28 országában. A mai napon még mindenki kifejtheti véleményét, elképzeléseit az unió jelenlegi egyik legérzékenyebb témájában, a munkahelyek kérdésében. Az oldal ezen a linken érhető el.
Kitekintő

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése