2013. szeptember 25., szerda

Snowden mindennapjai

Edward Snowden, mint ahogy azt hírül adtuk korábban, Oroszországtól kapott menedékjogot. Az amerikai titkosszolgálat egykori alkalmazottját igen komoly vádakkal illetik hazájában, és az USA többször kérte kiadatását. Ezt Vlagyimir Putyin egyhangúlag elutasította, és az orosz vezetés biztosította a teljes védelemről. Snowden mindennapjai, - saját bevallása szerint - bujkálással és álcázással telnek el. Külön kérésére, egy igen komoly "magánhadsereg" vigyáz rá a nap 24 órájában. A cég emberei teljes inkognitót biztosítanak, melyben olyan álcázási teknikákat vetnek be, hogy Snowden szerint saját rokonai sem ismernék meg. Továbbá elmondta, hogy jól telnek a hétköznapjai, jól érzi magát Oroszországban.
De meddig? Részünkről megkérdeznénk 5 év múlva, ha egyáltalán él még. Olyan vizekre evezett, amire nem biztos, hogy hajót kellett volna eresztenie! Megérte ez? Snowden nem hülye, máshogy is csinálhatta volna.
Ezt, amit a világ elé tárt, aki kicsit is tájékozott, már tudta, a hétköznapi kisembert meg eddig sem érdekelték ezek a dolgok, és ezután sem fogják. 
Azt meg verjük ki a fejünkből, hogy bizonyos nagyhatalmak belbiztonsági szolgálatai nem tudtak az adatok lopásáról! Vagy azt, hogy nem feltételezték, hiszen az egyik legősibb mesterség a kémkedés. 
Az biztos, hogy hatalmas pénzeket kapott az információkért, hiszen magánhadsereget 20 forintból fenntartani nem lehet, de pénzt máshogy is szerezhetett volna. 
Az USA nem fogja hagyni, hogy egy egykori munkatársuk sokáig csicseregjen az ellenség fészkében! 
A vadat levadásszák, vagy így, vagy úgy! 
Jordán Mihály

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése