2014. március 8., szombat

Amerika katonai nyomásgyakorlással készül a krími népszavazásra, avagy Törökország 3 részre szakadása várható

Az amerikai haditengerészet USS Truxtun rombolója nemrég haladt át a Boszporuszon és belépett a Fekete-tengerre. Az Egyesült Államok úgy tűnik, katonai nyomásgyakorlással készül a demokrácia játékszabályai szerint teljességgel törvényes népszavazásra. Mióta a krími hatóságok bejelentették, hogy népszavazást írnak ki az Oroszországi Föderációhoz csatlakozásról, az USA egyre nagyobb katonai erőt összpontosít a térségben.
Hídfő.net | Amerika katonai nyomásgyakorlással készül a krími népszavazásraUSS Truxtun - ismét a "demokrácia védelmében"?
Korábban az AFP hírügynökség jelentette, hogy a USS Truxtun amiatt érkezik a térségbe, mert részt vesz egy Romániával és Bulgáriával közös hadgyakorlaton. Ugyanakkor a Fox News közölte, hogy a NATO fokozza katonai jelenlétét a Fekete-tengeren, ami egy "szükséges védelmi reakció" az Ukrajnában zajló "orosz katonai agresszióra".
A USS Truxton egy Aegis rendszerrel felszerelt, Arleigh Burke osztályú romboló, 300 fős legénységgel és mint kiderült, a hadgyakorlatot követően a Krím-félsziget felé tartó USS George W. Bush repülőgép-hordozó anyahajó kíséretének része lesz. A USS George Bush egyelőre Görögországban állomásozik, majd a későbbiekben lép be a Fekete-tengerre.

http://www.hidfo.net/2014/03/08/amerika-katonai-nyomasgyakorlassal-keszul-krimi-nepszavazasra


Gyorshír: Figyelmeztető lövéssel zavarták el az EBESZ küldöttjeit


Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) katonai küldöttsége számára megtagadták a belépést a Krím-félszigetre. A magyar katonák részvételével is zajló EBESZ misszió harmadszorra kísérelt meg behatolni az Krím-félsziget területére szombaton, mindháromszor figyelmeztető lövést adtak le a belépési pontokat ellenőrző orosz népi milíciák.
Az első próbálkozás - aznap még békésen közölték velük, hogy hagyják el a területet
Az EBESZ küldötteit az illegitim kijevi kormány hívta a térségbe, miközben se Moszkva, se a krími kormányzat nem engedélyezte a behatolást. Az 54 fős EBESZ misszió visszatért egy közeli városba, miután többnapi politikai nyomásgyakorlást követően sem tudtak behatolni a Krím-félszigetre.
A magyarországi kormány hatalmas hibát követ el azzal, hogy engedélyezi az EBESZ misszióban a magyar katonák részvételét.
Ez egy újabb példa arra, hogy a nyugati szövetségi rendszer csak újabb konfliktusokba rángatja bele hazánkat. Magyar katonáknak semmi keresnivalója a Krím-félszigeten, semmilyen nemzeti érdekünk nem fűződik ehhez az agresszív fellépéshez. Magyar katonák életét kockára tenni a nyugati érdekek gátlástalan kiszolgálásáért pedig hazaárulás.
Magyarországnak haza kell hívnia a függetlenedő Krím-félszigetre küldött katonákat! A térség abszolút többségi orosz lakosságú, és megvan a joga a függetlenedésre.

http://www.hidfo.net/2014/03/08/gyorshir-figyelmezteto-lovessel-zavartak-el-az-ebesz-kuldottjeit

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése