2014. április 2., szerda

Háborús készülődés - Amerikai tisztek érkeznek Európába


Az amerikai hadsereg tisztjeinek csoportja érkezik Európába, hivatalosan annak okán, hogy előkészítsenek egy minden eddiginél nagyobb NATO hadgyakorlatot. A nyugati média újságíróinak a Pentagon egy magas rangú képviselője nyilatkozott, ő annak lehetőségéről is beszélt, hogy az ukrán helyzet miatt az amerikai flotta jelenlétét állandósítanák a Fekete-tengeren.
Márciusban az Egyesült Államok megállította a hivatalos kiküldetése szerint a Közel-Keletre tartó amerikai flottát, majd a hajóraj egyik rombolója rövid időre belépett a Fekete-tenger területére. Azt követően információk láttak napvilágot arról, hogy a egy nagyobb amerikai flottát vonnak össze a térségben, ami a Fekete-tengerre fog bevonulni a közeljövőben.
A George Bush repülőgép-hordozó anyahajó vezette a fent említett rajt, valamint a görög kikötőkben több amerikai hajó is megfordult, ami a későbbiekben a Fekete-tengerre tartó flottához csatlakozik.
Eközben a NATO hadgyakorlatokat kezdett a balti államokban, Lengyelországban, Szlovákiában, Magyarországon, Romániában és Bulgáriában.
A NATO "hadgyakorlatainak" frontja valójában felsorakozás az orosz határ mentén. Múlt héten kiderült, hogy az amerikaiak újabb csapatokat küldenek Romániába, tegnap pedig azt követően, hogy döntés született egy Ukrajnában tartandó NATO hadgyakorlatról, a nyugati katonai tömb külügyminiszterei bejelentették, hogy a beszüntetnek minden civil és katonai együttműködést Oroszországgal.
Mindezek után az amerikai tiszti gárda érkezésével kapcsolatos információk többre engednek következtetni egyszerű hadgyakorlatnál. A NATO egy Oroszország elleni nagyobb hadműveletre készül.

http://www.hidfo.net/2014/04/02/haborus-keszulodes-amerikai-tisztek-erkeznek-europaba

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése