2014. április 2., szerda

Nemzetközi baloldali front formálódik a NATO ellen

Portugália Kommunista Pártja nemzetközi kezdeményezést indított, amiben a világ több mint 50 országának kommunista pártjai közösen ítélik el a NATO politikáját és követelik az észak-atlanti szervezet feloszlatását.
"Követeljük a NATO feloszlatását és támogatjuk a népek önrendelkezéshez való jogát" - a baloldal közös nyilatkozata kimondja, hogy a NATO felelős a világban újrakezdődő fegyverkezési versenyért és a nemzetközi kapcsolatok militarizálásáért, mivel a NATO és szövetséges országainak katonai költségvetése a világ katonai kiadásainak mintegy kétharmadát teszi ki. A dokumentum kimondja, hogy a NATO vezető tagja, az Egyesült Államok a katonai szövetséget használja befolyási övezetének további terjesztésére, miközben már most a világ nagy részén katonai bázisokat tart fenn.
A nyilatkozat kimondja, hogy a nyugati katonai blokk minden országgal szemben ellenséges és ahol a gyarmatosításra egy csekély esély is van, ott azonnal ki is terjeszti befolyási övezetét. A dokumentum a NATO működését a "nemzetek feletti elit" katonai szárnyaként és erőszakszervezeteként határozza meg, melynek célja a globalisták gazdasági monopóliumainak fenntartása és kiterjesztése a világgazdaságban.
Emellett számos háborús bűntettel vádolják az Egyesült Államokat: Jugoszlávia, Afganisztán, Irak és Líbia, valamint más nemzetek függetlenségének letörése során végrehajtott bűncselekményekkel.
A baloldal közös nyilatkozata elítéli az Európai Uniót, amit a NATO európai csatlósának nyilvánítottak, hozzátéve, hogy az Európai Unió tevékenysége szintén nagyban hozzájárult a nemzetközi kapcsolatok militarizálásához. Az Európai Uniót emellett a nemzetek függetlenségét letörő gépezetként határozzák meg.
A kezdeményezés célja, hogy a NATO hagyjon fel a nukleáris fegyverkezéssel és távolítsa el az amerikai atomfegyvereket Európa területéről, emellett számolja fel az Európába telepített rakétavédelmi rendszereket. Emellett követeli a tömegpusztító fegyverek teljes betiltását, a külföldön működtetett összes amerikai katonai létesítmény azonnali bezárását.
Portugália Kommunista Pártja felszólította a világ valamennyi baloldali tömörülését, hogy támogassák a kezdeményezést és vegyék ki a részüket a NATO elleni front létrehozásából. A dokumentum egyértelműen fogalmazott: amelyik szervezet nem támogatja a NATO tevékenysége elleni harcot, azt nem ismerik el baloldali szervezetként és a globalista kapitalizmus kiszolgálójának nyilvánítják.

http://www.hidfo.net/2014/04/02/nemzetkozi-baloldali-front-formalodik-nato-ellen

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése