2014. április 2., szerda

Athén: A tüntetések folytatódnak


A megszorítások elleni tüntetések újraindultak, amint a görög kormány bejelentette, hogy Athén bizonyos utcáin és terein a gyülekezési szabadság korlátozásra kerül. Ezzel az intézkedéssel a görög kormány elejét akarta venni a tüntetések felújjulásának, ugyanis tegnap volt Athénban megtartva EU pénzügyminiszteri csúcstalálkozó.
Hídfő.net | Athén: A tüntetések folytatódnakGörög fiatalok nyilvánítják ki véleményüket a megszorításokról.
Görögországot jelenleg az EU tartja lélegeztetőgépen, eddig 240 milliárd eurót pumpáltak a görög államba és gazdaságba, kölcsönök formájában. Fő hitelező Németország. Nyilván mindenki tisztában van vele, hogy az ország és a lakosai ezt sose lesznek képesek visszafizetni. Azonban az EU azt se engedheti meg magának, hogy Görögország kilépjen az Unióból. Az ilyen irányú renitenskedések még a végén kilépésekhez vezetnek, a szép és jó európai kollektívából, mi lesz aztán akkor a pocsék spanyol paradicsommal, melyik országban fogják a lakosságra sózni?
Athénban március 30-án 12.000 ember tüntetett a megszorítások ellen, mert az Unió tűzön-vizen át fenn akarja tartani a tákolmány egységét. Görögország kilépése az euró összeomlásához vezetne rövidtávon.

http://www.hidfo.net/2014/04/02/athen-tuntetesek-folytatodnak

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése