2014. április 17., csütörtök

Kijev a lakosság terrorizálására költi a nemzetközi segélyeket

Az ukrán hadsereg pszichológiai nyomás alatt akarja tartani a függetlenedő területek lakosságát, és a légierő vadászgépei figyelmeztető rárepüléseket tartanak a lakott területek fölött. Kelet-Ukrajna városaiban rendszeresen hallani az alacsonyan szálló vadászrepülőgépeket és az ukrán hadsereg helikopterei is a városok fölött köröznek.
Hivatalos közlemények szerint ez része a kijevi rezsim által megkezdett "terrorelhárítási" műveletnek, amivel a puccs által hatalomra juttatott kijevi kormány akar leszámolni az ukrajnai orosz lakosság függetlenedési törekvéseivel.
A kijevi rezsim Kramatorszk és Szlavjanszk térsége felett tartja mozgásban a légierő egységeit a függetlenedő Donyeck régióban. Feltehetőleg ez egy pszichológiai nyomásgyakorlás, amivel Kijev azt jelzi; porig fogja rombolni a városokat, ha kikiáltják a függetlenséget, és ennek során a civilekre sem lesz tekintettel. Nem az első eset - ez már nem az ukrán hadsereg műve. Janukovics elnök korábbi interjújából kiderült, hogy a CIA igazgatója személyesen járt Kijevben és az amerikai titkosszolgálat közvetlenül irányítja az eseményeket. Ez ugyanazon elmék szüleménye, melyek a Szerbia elleni NATO-bombázásokat és a gyarmatosításnak ellenálló Líbia porig rombolását is elrendelték.
Akik ezt a "terrorelhárítási műveletet" elrendelték, azt akarják tudatni a kelet-ukrajnai lakosokkal, hogy ha függetlenednek, szenvedni fognak. Ennek ellenére úgy tűnik, a pszichológiai nyomásgyakorlás nem fejti ki a kellő hatást. Sok helyen az emberek egyszerű érdekességként nézik a város körül egyre aktívabb légierő gépeit, vagy éppen észre se veszik. A nagy honvédő háború emléke még él az orosz lakosságban. Máig él az orosz mondás: a háború, az háború. Az amerikai vezetés hatalmas hibát követett el a bombázások elrendelésével. Talán egy harchoz és nélkülözéshez nem szokott, elkényelmesedett nyugati nép beadná a derekát az ilyen erőfitogtatásra, ezzel szemben a Donyeck régióban ez csak fokozza az aktivisták fanatizmusát.
Érdemes megjegyezni, hogy hetekkel ezelőtt a kijevi hatóságok a lakosság segítségét kérték a hadsereg ellátására, mert kiderült, hogy nem csak a csapatok ellátmányára nincs pénz, de nincs elég pénz a haditechnika mozgatásához szükséges üzemanyagra. Miből repülnek most Kijev vadászgépei? Netán Washington anyagi segítségét égetik el Kramatorszk felett? Árulkodó jel, hogy Kijev a lakosság terrorizálására költi a pénzt, miközben saját csapatai ötödik napja nem jutnak szervezett módon ételhez.

http://www.hidfo.net/2014/04/17/kijev-lakossag-terrorizalasara-kolti-nemzetkozi-segelyeket

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése