2014. április 29., kedd

Még mindig hullanak Irakban

30 ember halt meg egy április 25-én történt robbantásban Bagdadban, közöttük 17 idegen zsoldban álló USA pribék. A világsajtó természetesen egyből az Al-Kaidát emlegeti, - de tudjuk jól, hogy Irakban nem a szunnita Al-Kaida erős, hanem a síita ellenállási irányzatok erősödtek meg. Közöttük is folytak harcok, míg végül megállapodtak egymással, és az Al-Kaida visszavonult a szunnita területekre.
Irakban még sokáig fognak folyni a harcok, merényletek, egészen addig, amíg az USA végleg el nem takarodik az országból, bábkormánya pedig meg nem bukik. Már az is komoly fejtörést okoz a NATO erők számára, hogyan vonuljanak ki Afganisztánból, voltaképpen az összes környékbeli országgal rossz viszony alakult ki az afganisztáni művelete alatt.
Ez a világ vár minden olyan országra, ahova az Egyesült Államok beteszi a lábát. Ukrajnában éppúgy, mint ahogy Líbiában, Afganisztánban, Egyiptomban, Szíriában, Libanonban, Venezuelában, és sorolhatnánk, hány pontján a világnak jelent meg az atlantista métely. Nyomában csak káosz, felfordulás, és nyomor.
Kemény Gábor

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése