2013. június 17., hétfő

Csendes siklórepüléssel “szárnyalunk” az újabb egymillió munkahely megszűnése felé!

Leépít a Dunamenti Erőmű


(Az ajándékátadási ceremónia.)

A végleges bezárás elkerülése érdekében átszervezési programot indít a francia GDF Suez tulajdonában lévő Dunamenti Erőmű. Ennek érdekében több ütemben csoportos létszámleépítést hajtanak végre.
A szinte ajándékba megkapott-egykoron Százhalombattai Erőmű néven ismert-erőmű gazdái tisztes profittal a zsebükben úgy döntöttek, hogy már nem éri meg nekik a “rendes” működtetés.

(Készült a Magyar Népköztársaságban. Made by Hungaryan Peoples Republic)

Magyarországon egyik legnagyobbnak számító – gáztüzelésű erőműben folyamatosról szakaszos üzemre állnak át, és költségcsökkentési intézkedéseket vezetnek be – írja a Népszabadság. A Magyar Nemzet úgy értesült, gyakorlatilag felhagy az áramtermeléssel az erőmű, amely a leginkább villamosenergia-igényes napokon kívül a jövőben csupán Százhalombatta, és szakaszosan a helyi Mol finomító hőigényét szolgálja majd ki. Mint Jászberényi Zoltán, az erőmű vezérigazgatója elmondta, a jelentős elbocsátással járó lépés nem a rezsicsökkentés, hanem a piaci folyamatok eredménye. A jelenlegi gázárak mellett az eredetileg hőerőműnek épült egységben egyszerűen nem éri meg az áramtermelés. A lap úgy tudja, a leépítést követően mindössze száz dolgozó marad.

(Várja őket a KÖZMUNKAPROGRAM és a havi 47 ezer forint)

A végleges bezárás egyenlőre még várat magára.
Döbrögisztán viszont csendes siklórepüléssel közelit újabb egymillió munkahely megszűnéséhez.
Közel félmilliót már teljesitettünk!

http://balrad.wordpress.com/2013/06/17/csendes-siklorepulessel-szarnyalunk-az-ujabb-gymillio-munkahely-megszunese-fele/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése