2013. június 17., hétfő

Katasztrófa Izrael számára

Egy bennfentes izraeli stratéga, aki a vezérkar tanácsadójaként dolgozik, figyelmeztető jellegű üzenetet tett közzé. Mélységesen elítélte az amerikai kormány azon döntését, hogy felfegyverzi a terroristákat Asszad ellen. Véleménye szerint az Egyesült Államok az elmúlt években sorra hozta a rosszabbnál rosszabb katonai stratégiai döntéseket. Elsőként említette Líbiát, ahol a rendszerdöntő műveletük hatalmas káoszba torkollott, és ami sokáig kezelhetetlen, veszélyes góc fog maradni.
Az Asszad ellen harcolók felfegyverzése olyan eredménnyel fog járni, amely akár Izrael végét is jelentheti - mondta a stratéga. A Szíria elleni agresszív nyugati fellépés miatt Oroszország leszállítja a korszerű légvédelmi fegyvereket Szíria számára, ami azt jelenti, hogy Izrael komoly veszélybe kerül. A sorozatos hibás amerikai döntések miatt Izrael politikai kapcsolatai még soha nem voltak annyira mélyponton Oroszországgal, mint most, sőt könnyen vezethet nyílt katonai szembenálláshoz a két ország között. Elképzelhető, hogy háborúba keveredik a két ország egymással. Egy esetleges repüléstilalmi övezet kialakítása, amelyben részt vesz Izrael is, a modern légvédelmi technika miatt nagy veszteségeket fog okozni a légierőknek, emiatt a háború azonnal eszkalálódni fog (Palesztina és Libanon irányába). Ebben az esetben valamennyi oroszokkal szimpatizáló ország háborúban fog állni, és teljes orosz segítséget fognak kapni.
A szakértő szerint az Egyesült Államok rendkívül rosszul kezeli az egész közel-keleti kérdést, és biztonságpolitikai szempontból megbuktak. 
Hídfő.net

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése