2013. december 10., kedd

Demokrata “erkölcsök” – 2,5 év elsőfokon

kovacsjozsef_kaposvári_képviselő_fideszes_nagyvállalkozoKovács József, a Kaposvári önkormányzat városi cégeit tömörítő Kapos Holding koordinációs igazgatója erkölcseiről nem igen lehet vitatkozni.
3 évvel ezelőttig a Fidesz képviselője volt a kaposvári közgyűlésben, tehát helyi hatalmasságnak tekinthető, méghozzá saját állítása szerint a bensőséges kapcsolatokat ápol mind a mai napig kormánypárttal, különösen a sajátos üzleti ügyeiről elhíresült Pintérrel.
Amúgy ittas vezetésért korábban bevonták a jogosítványát. Sőt Kovács még meg is fenyegette a vele szemben intézkedő rendőrt: “azt mondta, tönkretesz, amiért intézkedni mertem vele szemben. Személyes jó barátjaként hivatkozott Pintér Sándor belügyminiszterre, s megígérte, kirúgat a rendőrségtől, s azt mondta, ne gondoljam, hogy neki bántódása eshet, csak nekem lesz bajom az esetből”. – mondta el a rendőr.
Amikor a rendőrök 1 hónappal később igazoltatni akarták, meg sem állt a megkülönböztető jeleit használó rendőr autónak. Egész hazáig követték, majd az intézkedni szándékozó rendőrnek hajtott és a garázskapuhoz szorította. Kovács József az intézkedés közben felhívott egy rendőri vezetőt, akitől parancsnokot “rendelt” a helyszínre. Mentőt viszont nem hívott, pedig a rendőr megsérült (8 napon túli sérülést szenvedett).
Az eseményeket a rendőrautóban elhelyezett kamera is rögzítette.
Ennek ellenére érdekes folytatása lett az ügynek
A nyomozó ügyészség a feljelentés után kétszer is úgy döntött, hogy bizonyítottság hiányában megszünteti a nyomozást, sőt még a rendőrt vezényelte az utcai szolgálatból – feltehetőleg büntetésből – sebesség ellenőrzésre a kaposvári kapitány.
Így aztán a kaposvári rendőr leszerelt és elhagyta az országot, de hivatali visszaélés miatt még feljelentette a rendőri vezetőket is.
ittas_vezetesAzóta, ki tudja milyen okból, mégis eljárás indult, az intézkedéssel szembeni ellenszegülés okán, bár az “etikus” Kovács szakszerűtlenséggel vádolta az eljáró rendőröket, valamint és provokációnak nevezte a a vele szembeni eljárást. Ez, amolyan politikusi értelmezése a provokációnak.
A bírósági eljárás elsőfokú ítélete, két és fél év börtön, 3 év vezetéstől eltiltás, hivatalos személy elleni erőszak és könnyű testi sértés miatt.
Azonban ami nálunk kiverte a biztosítékot, az az, hogy a kaposvári önkormányzat cégeit tömörítő Kapos Holding hallgat, és a jogerős bírósági határozatot várja.
Úgy gondoljuk, hogy a munkaviszonyának azonnali megszüntetéséhez nincs szükség arra, hogy börtönre is ítéljék.
Mondjuk ezt annak fényében, hogy a munkáltatók még kevéssé indokolatlan esetekben is rögtön ehhez az eljáráshoz folyamodnak, méghozzá saját hatáskörben.
Ez a kettős mércés erkölcsi hozzáállás, az amit mi is elítélünk. Mert álláspontunk szerint senki sem állhat az igazságszolgáltatás, a törvény felett.
Bár nem lepődtünk meg rajta, hiszen minél nagyobb gazember valaki, aki politikai hátszelet tudhat magáénak, annál nagyobb valószínűséggel akár törvényt sérthet büntetlenül, tetejében még ő kiált farkast. Ez a neoliberális demokratikus erkölcsi fertő egyenes következménye.
Szerencsére az erre irányuló szívós és pénzt nem kímélő fertő terjesztése, nem éri el azokat, akik gerinces és igazság szeretők, ráadásul erkölcsi tartásuk is szilárd.
Már pedig sok ilyen igaz magyar akad még-e honban, összefogásuk, hiteles fellépésük fordíthatja csak vissza a liberális erkölcsi fertőt. Ilyen embereket tömörít az erősödő népiszocialista eszme.
Audie – Szabad Riport Tudósító Iroda

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése