2013. december 10., kedd

Év végi forintdöntés következik?

A kormány nemzetközi médiáknak tett nyilatkozataiból úgy tűnik, a pártpolitikusok és ilyen-olyan pozícióba tett páholytársaik meg mernek engedni maguknak még egy év végi shortolást, - a magyar adófizetők pénzéből.
Egy tegnapi sajtótájékoztatón Kósa Lajost kérdezték arról, kimentik-e a devizahiteleseket még a választások előtt. A megjelent nemzetközi média kedvéért (Reuters) egyértelműsítve lett, hogy 'kimentik a devizahiteleseket', de ez 'természetesen nincs összefüggésben a 2014-es választásokkal'. A portfolio.hu pedig olyan információkat terjeszt, miszerint a kormány nemsokára olyan intézkedéseket hoz, ami több százmilliárd forint veszteséget okoz majd a bankoknak. A nagyobb pénzügyi érdekeltségek emiatt most hetekig a kormány nyilatkozatait fogják lesni. Mikor legutóbb állt elő ilyen helyzet, a forint meredek zuhanásba kezdett a bizonytalanság miatt. Matolcsy nyilatkozatai is borzolták a kedélyeket, de a több forrásból érkező információkra mindig érzékenyen reagál a pénzvilág. A bizonytalanság céltudatos gerjesztése pedig azt a szándékot takarja, hogy a kormány megint rontani akar a forint árfolyamán.
Miért? Mert az összesikkasztott EU-s támogatásokból, a magyar adófizetőktől lenyúlt vagyonokból megtehetik, hogy azon a pár százalékos árfolyam ingadozáson oda is, vissza is újabb vagyonokat keresnek. Közben külkereskedelemben érintett vállalkozások újabb sorát juttatják csődbe, pedig a munkanélküliségi statisztikát már így is mindenki előtt takargatni kell, befektetők előtt is, Brüsszelben is.
Kimentenék a devizahiteleseket? Államosítsák a hitelek forrását, töröljék el visszamenőlegesen a szerződés törlesztésre vonatkozó részeit, és adják a lakás jogos használójának tulajdonába a lakást (tehermentesen!), amire a hitelt felvette! Ha ezt nem merik meglépni, minden, a devizahitelesek kimentéséről mondott szó hazugság, és csak egy újabb év végi shortolást fogunk látni. Nem azért dőlnek be a hitelek, mert az emberek 'más ütemben akarnak törleszteni', hanem mert az emberek pénzét felélte a kapitalizmus! Ennyi volt, nincs tovább! A hiteltörlesztést nem "átstrukturálni" kell, hanem eltörölni!
Fenyvesi Áron

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése