2014. január 24., péntek

Csak angolul tudott az ukrán ellenzéki aktivista

Bejárta az internetet egy videó, amiben az ukrán rendőrség Berkut különítménye meztelenre vetkőztet egy tüntetőt a -10 fokban és a rendőrség emberei fotózkodnak vele.

A felvétel olyan általános felháborodást váltott ki, mintha tényleg senki nem tudná, miről van szó. A Berkut alakulat tagjai tudiillik nem egy ártatlan, békésen tüntető embert fogtak be és ácsorogtattak a hidegben, hanem egy olyan valakit, aki nemrég még Molotov-koktéllal dobálta a rendőröket és közülük többen komoly égési sérüléseket szenvedtek miatta. Ezek után a minimum, hogy elkapják és ruha nélkül kirakják a hidegbe. Meg kell hagyni, a demokrácia fellegvárában, az Egyesült Államokban nem kirakták volna a hidegbe, hanem egyszerűen fejbe lőtték volna az első Molotov-koktél elhajítása után. Ennyit az emberi jogi bírálatokról.
Az esetnek azonban nem ez a fő vonulata. Nem megégették, hanem kicsit kitették a hidegbe (egészen pontosan alig egy percre). Túléli, és még kórházban sem kell feküdnie heteket, mint az általa leégetett rohamrendőröknek. A nyilvánosságra hozott videón viszont az egyik odalépő rendőr angolul próbálta megértetni magát az elfogott ellenzéki aktivistával.
Milyen ukrán ellenzéki aktivista az, aki nem érti az ukrán instrukciókat, ehelyett oda kell hívni egy rendőr munkatársat, aki angolul közli vele, hogy most ácsorognia kell egy kicsit?
Tavaly októberben látott napvilágot a hír, hogy a német alkotmányvédelmi hivatal orosz, csecsen, ukrán nyelven beszélő fiatalokat toboroz az Európai Unióból. Talán nem sikerült határidőn belül elég ukrán ellenzéki aktivistát összekalapozni?

http://www.hidfo.net/2014/01/24/csak-angolul-tudott-az-ukran-ellenzeki-aktivista

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése