2014. január 24., péntek

Körmendi Takarék: Pénzére vágyik? Kérjük keresse fel ideggyógyászát és betétbiztositóját!

A péntek reggeli nyitáskor ötvenen-hatvanan sorakoztak a Körmend és Vidéke Takarékszövetkezet körmendi fiókja előtt, amely az előírt időben kinyitott és fogadja az azóta is folyamatosan érkező és érdeklődő ügyfeleket – tudta meg az MTI helyszíni forrásból.
Pénzükhöz viszont nem juthatnak hozzá az ügyfelek, a takarékszövetkezet munkatársai minden érdeklődőt arról tájékoztatnak, hogy mivel a Magyar Nemzeti Bank (MNB) visszavonta tevékenységi engedélyüket, kifizetéseket sem eszközölhetnek, ezért az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) kártalanítja majd a betéteseket.
Németh Zsolt, a takarékszövetkezet egyik ügyfele az MTI-nek elmondta: mivel lakossági folyószámláját és vállalkozói számláját is a körmendi takarékszövetkezet vezette, így nem tud hozzájutni ahhoz az összeghez sem, amiből napi vásárlásait fedezhetné, illetve folyószámlájáról a pénzintézet átutalásokat sem teljesít.
“Hiába próbáltam meg már csütörtökön este a bankkártyám segítségével pénzt felvenni, sem a szövetkezet terminálja, sem más pénzintézet terminálja nem fogadta el a tranzakció kezdeményezését és az internetes banki felület sem működött” – mondta.
A takarékszövetkezet ügyfelei csalódottan, pénz nélkül távoznak, egymás kezébe adják a kilincset, az utcán a reggeli nyitáskor egy rendőrségi autó is várakozott.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) csütörtökön délután vonta vissza a Körmend és Vidéke Takarékszövetkezet tevékenységi engedélyét és elrendelte végelszámolását, mert az intézmény működése fenntarthatatlanná vált. Húsz munkanapon belül az országos betétbiztosító kártalanítja a betéteseket – közölte a jegybank csütörtökön az MTI-vel.
A közleményben az MNB azzal indokolta a lépést, hogy a takarékszövetkezet gyenge likviditási helyzete – a korábbi hatósági intézkedések ellenére – tovább romlott, és fennállt a veszélye, hogy nem lesz képes eleget tenni fizetési kötelezettségeinek.
(MTI)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése