2014. január 24., péntek

Lengyelország bejelentette területi követeléseit

Szankciókkal és felelősségre vonással fenyegetőzik a lengyel országgyűlés Ukrajnában szemben arra az esetre, ha az ukrán kormány "nem hagy fel a vérengzéssel".
Lengyelország bejelentette, határozott lépéseket fog tenni azok felelősségre vonására, "akiknek köszönhetően Ukrajnában ilyen tragikus események következtek be." Ez alatt az ukrán kormányt értik, ami szerintük korlátozza a szabad gyülekezést, a politikai jogokat és a kormányon kívüli erők működését az országban. Vagyis a lengyel kormány nyíltan beavatkozna az ukrán belügyekbe és "felelősségre vonná" az ukrán vezetést, mintha az ukrán kormány alárendelt pozícióban lenne, ami fölött Lengyelország és a "nemzetközi közösség" ítélkezhet.
Lengyelország és a nemzetközi közösség.
Ez a dokumentum ultimátumnak tekinthető, és egyben a lengyel expanziós törekvések kinyilvánítása.
Tavaly augusztusban Szergej Razumovszkij, az ukrán hírszerzés egykori tisztje nyilvánosságra hozta, hogy a CIA egy új államot akar létrehozni Ukrajna és Magyarország határán, hogy így alárendelt román fedőcégek bevonásával monopolizálhassa az Európába irányuló gázszállítást.
Megkezdődött tehát Ukrajna feldarabolása. A CIA Kárpátalja Ukrajnáról leszakítására törekszik, és mindebbe bevonták az Ukrajnával szomszédos országokat is. A románoknak nagyobb Romániát, Orbánnak nagyobb Magyarországot, a lengyelnek nagyobb Lengyelországot ígértek. Mindezt figyelembe véve kimondhatjuk, hogy a fenti ultimátummal Lengyelország bejelentette területi követeléseit.

http://www.hidfo.net/2014/01/24/lengyelorszag-bejelentette-teruleti-koveteleseit

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése