2014. január 20., hétfő

Ítéletidő tombolt Franciaországban

Ítéletidő tombolt vasárnap Franciaország délkeleti részén: a szakadó eső jelentős áradásokat okozott a francia Riviérán. Legalább két ember életét vesztette, egy pedig eltűnt.

Péntek óta zuhog az eső, a meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint várhatóan hétfő reggelig. Var megyében mintegy húsz közutat kellett lezárni az áradások miatt, és a vasúti közlekedés is csak nagyon lassan áll helyre. Délután négyezer háztartásban még mindig nem volt áramszolgáltatás.

A legsúlyosabb helyzet a Hyeres és Le Lavandou közötti városkákban alakult ki. Pierrefeu településen egy 73 éves férfi saját pincéjében fulladt meg, egy másik férfit autójával együtt elsodort a víz. Egy ember Hyeres közelében eltűnt hajójáról.

Vasárnap dél óta mintegy 155 embert menekítettek ki helikopterrel lakhelyéről. A sötétség beálltával hajókkal mentették az embereket Hyeres város Oratoire nevű negyedéből.

Rossz a helyzet a szomszédos megyében, Alpes-Maritimes-ben is. A heves esőzés miatt tucatnyi út járhatatlan földcsuszamlások miatt, és néhány falut nehéz megközelíteni. Jean-Marc Ayrault miniszterelnök és Manuel Valls belügyminiszter hétfőn reggel a helyszínre utazik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése