2014. április 3., csütörtök

A Pentagon megszakít minden Oroszországgal folytatott tárgyalási folyamatot az Európába telepített amerikai rakétarendszerek kapcsán.

Elaine Bunn, a Pentagon nukleáris- és rakétavédelmi szervezetének főtitkárhelyettese jelentette ezt be, szintén az ukrán helyzetre hivatkozva , - ami azt jelenti, hogy a NATO fegyverkezését kivonják Moszkva rálátása alól, vagyis az Egyesült Államok nagyarányú katonai mozgósítást és nukleáris fegyverkezést végez Kelet-Európában.
Washington elutasít minden, az Európai Unió területén elhelyezett amerikai nukleáris fegyverek számára vonatkozó korlátozást. Bunn elmondása szerint ezen kívül Moszkvának informális szinten sem lehet köze az Európába telepített rakétarendszerhez. Vagyis az egyértelműen Oroszország ellen irányul.
Oroszország és a NATO 2010-ben Lisszabonban állapodott meg a rakétarendszerrel kapcsolatos együttműködésről, ennek ellenére a tárgyalások semmire nem jutottak, mert Washington nem volt hajlandó biztosítékokat adni arra vonatkozóan, hogy az Európai Unió területére telepített amerikai fegyverek nem Oroszország ellen irányulnak.
Az Európai Unió továbbra is gátlástalanul kiszolgálja az amerikai érdeket, és a NATO gyakorlatilag megszállás alatt tartja a kelet-európai országokat, melyeket népszavazás nélkül, az egyes politikusoknak reklámszatyorban átadott milliárdok útján kényszerítettek bele ebbe a katonai "együttműködésbe". Se a magyar nép, se Kelet- és Közép-Európa más népei nem támogatják a NATO törekvéseit. Elutasítjuk az atlantizmus agresszív terjeszkedését, az ember- és életellenes ideológiák népekre kényszerítését, ami a NATO működésének lényege.
A NATO a hidegháborús időszakból hátramaradt diszfunkcionális szervezet, aminek egyetlen célja, hogy létének okát, a hidegháborút és a nemzetközi kapcsolatok militarizálását továbbra is fenntartsa. Nem hagyhatjuk, hogy hazánk részt vegyen ebben az újabb háborús uszításban!

http://www.hidfo.net/2014/04/03/pentagon-atomfegyvereket-kuld-kelet-europaba




Lavrov: magyarázatot követelünk a NATO csapatmozgásaira


Oroszország részletes magyarázatot vár a NATO-tól arra vonatkozóan, hogy a katonai szövetség jelentősen fokozza aktivitását Kelet-Európában. Szergej Lavrov a kérdést azt követően tette fel, hogy a NATO hivatalosan is bejelentette a már hetek óta folyamatban lévő mozgósítást a térségben. "Feltettük a kérdéseket az észak-atlanti katonai szövetségnek. Nem csak válaszokat várunk, de olyan válaszokat, melyek tiszteletben tartják a korábbi megállapodásokat."
A külügyminiszter kérdése nem alaptalan: a NATO az elmúlt hetek során fokozta a katonai jelenlétét valamennyi kelet-európai országban, a legnagyobb csapatmozgások Lengyelországban és Romániában történtek. Azt követően Anders Fogh Rasmussen, a NATO főtitkára bejelentette, hogy a NATO fokozza aktivitását Kelet-Európában. A NATO beszüntetett minden együttműködést Oroszországgal, a párbeszéd már csak magasabb diplomáciai szinten zajlik. Mostanra semmilyen civil és katonai együttműködés nincs érvényben a két nagyhatalom közt.
A NATO csapatmozgásai az orosz határ mentén történő gyülekezés képét mutatja, ami nyílt katonai fenyegetés Oroszország számára. Emellett a NATO jelenléte megszálló erőt jelent valamennyi kelet-európai ország számára is. Semelyik országban nem előzte meg legitim, egyértelmű eredményű népszavazás a NATO-csatlakozást, az minden esetben zsebbe csúsztatott pénzeknek köszönhető, amiről lefizetett vezető politikusok tehetnek. A NATO teher Kelet-Európa országai számára, mert Kelet-Európa népei nem akarnak háborút se Oroszország ellen, se a világ más országai ellen.
Oroszország Külügyminisztériumának szóvivője tegnap bejelentette, hogy a NATO lépései, az együttműködések felfüggesztése egy új hidegháború kezdetét jelenti.

http://www.hidfo.net/2014/04/03/lavrov-magyarazatot-kovetelunk-nato-csapatmozgasaira



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése