2014. április 3., csütörtök

US Army új rekordja: Afganisztánban a heroin előállítás 40%-al nőtt

Amióta az Egyesült Államok 2001-ben önmaga megtámadásával indokot kreált Afganisztán lerohanására, a heroin előállítás 40%-al nőtt az országban. 2013-ban rekord mennyiségű ópium termett az országban, az ópium földek immáron 209.000 hektárra rúgnak, ami 2012-es évhez képest 36%-os növekedés. Egyes kimutatások szerint Afganisztán felelős a világban jelen lévő heroin 80%-ának előállításáért. Egy újabb gazdasági "csoda", amihez az USA kábítószerfüggő szenátorai és elnökei is tevőlegesen hozzájárultak.
Hídfő.net | Amerikai katonák az ópiumföldek melett járőröznek. Nem lennénk meglepve, ha azokat őriznék.Amerikai katonák az ópiumföldek mellett járőröznek. Nem lennénk meglepve, ha azokat őriznék.
A probléma azzal van, hogy nem csak az amerikaiak függenek a heroinon. Még maguk az afgánok is sűrűn fogyasztják, annyira, hogy a 30 milliós országban 1 millió heroinfüggő van a felmérések szerint.
Hídfő.net | Afgán heroinfüggők a nyílt utcán szívnak heroint Jalalabadban.Afgán heroinfüggők a nyílt utcán szívnak heroint Jalalabadban.
Elég komoly gond továbbá, hogy az afgán heroin főként Oroszországot veszi célba. Vlagyimir Putyin már figyelmeztette az ISAF-ot (International Security Assistance Force, az USA által kontrollált nemzetközi fegyveres erők Afganisztánban), hogy gyakorlatilag semmit nem tesznek az ópium termesztés és előállítás ellen, annak ellenére, hogy csak 2012-ben 7 milliárd dollárt kapott az ISAF hivatalosan a heroin ellenes küzdelemre. Elképzelhető, hogy abból egy jó 4 milliárd dollárt kellett elkölteni hatástanulmányokra, további 2 milliárdot szakértőkre, a maradék 1 milliárd meg már olyan kevés lett volna ellopni is, hogy azt inkább a szíriai terroristákra költötte az ISAF amerikai vezérkara, "nemzetközi kapcsolatok építése" címszó alatt.
Mindez nem túl meglepő, hiszen az USA-nak bőven kiváló, hogy az afgán heroin az oroszokat is pusztítja. Egyes nyelvek szerint még az USA segíti is az Oroszországba történő heroinszállítást, mert az olcsó heroinnal akarják a fiatalabb generációkat reménytelenségbe és függőségekbe hajszolni, hogy így roppantsák meg az orosz nép gerincét. Ez a szánalmas cionista próbálkozás már a minősíthetetlen kategóriába se fér bele.
Ahogy azt már ma hírül adtuk, Japánban már a jakuza is a kábítószer ellen foglal állást, ezzel együtt a hedonista nyugati buzikultúra ellen is.


http://www.hidfo.net/2014/04/03/us-army-uj-rekordja-afganisztanban-heroin-eloallitas-40-al-nott




A legnagyobb japán jakuza-klán drogellenes kampányba kezdett


A Yamaguchi-gumi, japán legnagyobb és legerősebb jakuza-klánja saját weboldalt indított, ahol a látogatók egy kábítószer-ellenes üzenettel találkozhatnak. A felirat szerint "Utasítsuk ki a kábítószert az Országtisztító szövetség nevében" a Yamaguchi-gumi megértette -annak ellenére, hogy a prostitúcióban és a fehérgalláros bűnözésben igen jelentős százalékot képviselnek- hogy a nyugati hedonista internacionalista térnyerés egyik legfőbb illegális eszköze a kábítószer.
A pozitív kampány indítását a jakuza állítólagos arcvesztése okozza, pont a kábítószerkereskedelemben való részvételük miatt, továbbá, hogy a japán média társadalomellenesnek bélyegezte őket. Az oldalra felkerült egy videó is, amiben a Yamaguchi-gumi a férfiasság jelképének számító tradicionális életmódot kívánja népszerűsíteni, természetesen az ún. nemes (=kábítószertől és nyugati behatástól mentes) jakuza életvitelen keresztül.
Hídfő.net | Klasszikus tradicionalista életkép japánbólKlasszikus tradicionalista életkép Japánból
A Yamaguchi-gumi továbbá felhívja a figyelmet, hogy japánban csökken az életszínvonal a szociális intézkedések következtében, és kiemelik a jakuza támogató részvételét a Fukushima-katasztrófa ideje alatt és azóta. Próbálkozásuk nem véletlen, 1963-ban az akkori Yamaguchi-gumi vezér, Kazuo Taoka kimondottan kábítószer ellenes tevékenységéről volt ismert, amivel pozitív hírnévre tett szert a japán társadalomban. A jelenlegi kampány elindítója, a Yamaguchi-gumi jelenlegi vezére, Tsukasa Shinobu az elmondások szerint osztozik elődje nézeteiben, és meglátása szerint "...a kábítószer egy gyenge és befolyásolható társadalmat hoz létre, a tradicionális értékektől mentesen, amit könnyű befolyásolnia bárkinek."
Hídfő.net | Jakuza tagok a Fukushima-környéki helyreállítási munkálatokbanJakuza tagok a Fukushima-környéki helyreállítási munkálatokban
A japán jakuza szemben a többi bűnszervezettel, nem zárkózik el a nyilvánosságtól, tagjaiknak gyakran névjegykártyáik vannak, részt vesznek a közéletben, magazinoknak nyilatkoznak. A jakuza létszáma japán-szerte a rendőrség szerint 2013-ban 60.000 fő volt, történelmi mélypont ez a szám a számukra. Látható, hogy még a bűnszövetkezetek is képesek felismerni azt a tényt, hogy a nemzeti megközelítés, a társadalom egységének a megőrzése, a tradicionalita megközelítés képes a kártékony hedonista nyugati szennyáradatot megfékezni és kiszorítani.
Mi a jakuza irányváltás üzenete a számunkra? Az, hogy a társadalom minden rétegének egységesen küzdenie kell A kábítószerfogyasztás és terjesztés ellen, a terjesztőket (dealereket) meg kell bélyegezni, a nyugatról jött gengszer-nimbuszukat lerombolni, tevékenységük értékét a legalantasabbak közé kell sorolni, a pedofilokkal egy szintre. A kábítószer fogyasztásról elhíresült celebeket nyilvánosan megbüntetni, kábítószer-népszerűsítő tevékenységüket a fiatalokkal szembeni romboló értékük miatt 15-20 év börtönnel jutalmazni.
Nagy Kálmán



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése