2014. április 3., csütörtök

Az orosz nemzeti fizetési rendszer bevezetése az utolsó fázisba lépett


Április 3, Moszkva. Vlagyimir Putyin utasította a kormányt, és a Központi Bankot, hogy még ebben a hónapban be kell fejezni a nemzeti fizetési rendszer (NFR) tövényi hátterének elkészítését. Az új fizetési rendszer a PRO 100 rendszeren fog alapulni teljes egészében. A rendszer előkészítésére és bevezetésére a fejlesztő cég 3 hónapos határidőt javasolt. A fejlesztésért felelős cég többségi tulajdonosa a Sberbank (45%) és a Sberbank CIB (25%).
Hídfő.net | PRO 100 kártya, az "Oroszország" bank kiadásábanPRO 100 alapú kártya, az "Oroszország" bank kiadásában
Az orosz NFR bevezetésével már BRICS szinten foglalkoznak. A BRICS államok közé tartozik Brazília (B), Oroszország (R), India (I), Kína (C) és Dél-Afrika (S). A kérdés azért lesz globális hatású, mert a jelenlegi világvaluta, a dollár egyetlen értékálló variációja a petrodollár, azaz az a dollár, amit az Egyesült Államok az olajkereskedelemből szerez, mint bevételt. A maradék forgalomban levő dollár gyakorlatilag értéktelen, mert olyan adósságra épül, ami csak virtuálisan létezik. Gondoljunk csak bele, ha a világ minden országa tartozik valakinek (államadósság), beleértve az USA-t is, akkor kinek tartozik a világ? A helyes válasz: a cionista bankárkasztnak, akik az országok fiskális függetlenségét a központi bankok tulajdonlásán keresztül tartják kézben. Ehhez pedig a dollár, mint világvaluta bevezetése volt az egyetlen eszköz.
A dollár megfosztása a világvaluta szereptől a petrodollárok csökkentésén keresztül lehetséges. Amint az orosz PRO 100 fizetési rendszerben számolnak el a BRICS országok egymással (ne felejtsük el, hogy a BRICS tömörülés ~2 milliárd emberről szól), és a fő nyersanyagok (olaj, gáz) elszámolása is ebben a rendszerben történik, a dollár, és a dollár alapú elszámolórendszereknek materális fundamentumuk nem marad. A BRICS államszövetség ugyanazt fogja megtenni az USA dollárral, amit a cionista bankárkaszt tett meg a világ többi valutájával. A bankárkaszt kivonta az arany alapú nemzeti pénzeket, és azokat a világvalutához, a dollárhoz kötötte. Putyin most ki fogja vonni a dollár utolsó fundamentumát, az olajat a dollár alól, ezálta prognosztizálható annak összeomlása.
Javasoljuk továbbra is a PRO-100 rendszereket használó bankokkal való kapcsolatfelvételt, és az ott történő rubelben történő számlanyitást. A magyar forint ugyanis az euróhoz van kötve, ami viszont a dollárhoz. A dollár összeomlása esetén a forintban történő megtakarításaink jó esetben egy rúd párizsi árával lesznek egyenértékűek. Aki jobban preferálja, vegyen földet, telket, erdőt, szántót, annak ugyanis mindig lesz értéke, amíg világ a világ.
Nagy Kálmán

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése