2014. június 5., csütörtök

A jelenlegi államfő nyerte a szír elnökválasztást

Bashar Asszád jelenlegi szír államfő nyerte az elnökválasztásokat a szavazatok mintegy 88,7%-ának megszerzésével. Ez biztosítja számára a harmadik, hétéves mandátumot az ország élén annak ellenére, hogy a nyugati országok évek óta igyekeznek hitelteleníteni, és az országban nyugati zsoldosok évek óta tartják életben a háborús helyzetet, hogy destabilizálják az államhatalmat.
Hídfő.net | Bashar Asszád
Összesen 10,2 millióan szavaztak a jelenlegi államfőre, eközben a választáson a részvételi arány 73,42% volt. Mindez alátámasztja, hogy az ország lakosságának túlnyomó többsége a fennálló rendszert támogatja, annak destabilizálása idegen érdek érvényesülése Szíriában. A nyugati zsoldosok három éve működnek az országban, ami úgy tűnik, ahelyett, hogy megrendítette volna, stabilizálta Bashar Asszád hatalmát, aki a kormányerők hűségének és jó nemzetközi kapcsolatainak köszönhetően fenn tudja tartani a rendet az ország területének nagy részén.
A választások során nem történt visszaélés, amit orosz megfigyelők is megerősítettek. Az ország északi részén több helyen a lázadók akadályozták a választásokon részvételt. Ezeket a helyeken a hadsereg gyors reakciót adott.
A Szíriában zajló nyugati felforgató művelet eddig 160 ezer halálos áldozattal járt, és több mint 3 millióan menekültek el az országból. Szírián belül ennél több embernek kellett lakhatási támogatást biztosítani a három éve tartó háború során. A kormány támogatottsága továbbra is stabil, ami annyit jelent, hogy a lakosság a jelenlegi államfőt tartja a stabilitás zálogának. A kormány nem csak az államhatalom aláásását tudta megakadályozni a három éves háború során, de emellett a civilek megélhetésének rendezése érdekében is kiterjedt logisztikát mozgósít.

http://www.hidfo.net/2014/06/05/jelenlegi-allamfo-nyerte-szir-elnokvalasztast

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése