2013. december 30., hétfő

A Népszabadság információja szerint a kabinet karácsony előtt már tárgyalt a javaslatról.

A Népszabadság szerint nagyjából 160 ezer főt érinthet a tervezet: közszolgálati tisztviselőknek, valamint az egyenruhásoknak ígérnek kedvezményeket.
Október elején jelent meg az a kormányhatározat, amely szerint az érintett tárcáknak ki kell dolgozniuk „a közszolgálati otthonteremtési kölcsön konstrukcióját, amely a jogosulti kör számára a törlesztőrészletek megfizethetőségét hosszú futamidejű kamattámogatással, valamint a kölcsön felvételéhez szükséges önrész biztosítását állami szerepvállalással segíti elő”.
A lap úgy tudja, hogy ilyen kölcsönt bárki kaphatna, aki határozatlan idejű szolgálati jogviszonyban áll, és nincs saját lakása, ám azt csak egyszer lehetne igénybe venni, és a törlesztőrészlet nem haladhatná meg a hitelfelvevő havi nettó jövedelmének harminc százalékát.
Devizahitel kiváltására is fel lehetne használni
A Népszabadság úgy tudja, hogy két változat került a kabinet elé. Az egyik változat szerint a kedvezményes hitel felhasználásával új ingatlant harmincmilliós, használt lakást húszmilliós forgalmi értékig lehetne vásárolni, a bővítés költsége pedig nem haladhatná meg a 15 milliót, míg a másik változat szerint – az igénylés céljától függetlenül – maximum 18-19 milliós értékhatárt tartalmaz.
A támogatott hitel összege új lakás esetén 15 millió, használt vásárlásakor vagy a meglevő ingatlan bővítésekor tízmillió lenne, míg a második verzió egységesen 15 milliós plafont tartalmaz. Ebben ugyanakkor a már korábban felvett devizaalapú hitelek kiváltására is lehetővé tenné a kedvezményes kölcsön felvételét. Az adósok ennek segítségével vállalhatnák a végtörlesztést, tehát megszabadulhatnának az árfolyamfüggő és változó kamatú kölcsöntől, így havonta több tízezer forintot takaríthatnának meg.
Az önerőt is támogatnák
A napilap szerint a lakásvásárláshoz szükséges önerő biztosításához is segítséget nyújtanának.  Akkor, ha valaki kikerülne a közszolgálatból – amire van esély, hiszen a kedvezményes hitelt húsz-, illetve a másik változat szerint 35 éves futamidőre adnák –, esetleg kilencven napon túli fizetési késedelembe esne, a kölcsön piaci kamatozásúvá válna.
A kedvezmény fennmaradna azonban a munkáltató jogutód nélküli megszűnése, nyugdíjazás, illetve halál esetén, mert a konstrukció örökölhető lenne.
Nyilvánvaló, hogy újabb választási adakozásról van szó! A magyar társadalom újabb megosztásáról, és mindez annak a kézzelfogható jele, hogy megéri a döbrögizmust kiszolgálni!

Nyilvánvaló, hogy nem ingyenpénzről van itt szó! Az erre való pénzt már lerabolta a horda-és tovább fogja rabolni! Mindannyiunktól!

A “Nagy Szolgákat” kiszolgálják a “közszolgák”-őket pedig a rabszolgák! Áll hát a piramis!

http://balrad.wordpress.com/2013/12/30/megeri-dobrogit-kozkiszolgalni/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése