2013. december 30., hétfő

Újabb robbantás Volgográdban, egy trolibuszon – Oroszország hadban áll a terrorizmussal

Fotó live russia tv

- Vlagyimir Putyin elnök elrendelte a biztonsági intézkedések fokozását országszerte -

15 haltak meg és legalább 23-an megsebesültek abban az újabb robbantásban, mely a dél-oroszországi Volgográdban (régi nevén; Sztálingrádban), történt ma reggel.
December 30-án, helyi idő szerint; 8.23-kor, – Volgográdban újabb robbantás történt, – ezúttal a város Dzserzsinszkij kerületében egy trolibuszon. 15 személy életét vesztette és legalább 23-an megsebesültek – közölte a sajtóval Volgográd megye kormányzója, Vaszilij Galuskin.
Fotó Alekszej Uljanov
A trolibusz szó szerint ronccsá vált a robbantás következtében. A robbanószerkezet vélhetően az utastér közepében volt elhelyezve. A troli ablakai és az utastér fala teljesen hiányzik, több utast kivetett a robbanás a járműből. Ezen áldozatok holttestei a troli körül hevernek.
Az első videó a robbantás helyszínéről: ITT >>
A “tény-kereső sürgősségi csapat”, – jelenleg is a helyszínen vizsgálja a robbanás körülményeit.
A troli belülről a robbantás után Fotó Vesti ru
Az Oroszország Vészhelyzetek Minisztériumának vezetője; Vlagyimir Puchkov, azonnal egy légihidat állított fel Volgográd és Moszkva között, – hogy a robbantásban megsérült 23 súlyos sebesültet, – akikről sajnos elmondható, hogy sérüléseik “többszörösek”, – sürgősen repülőn Moszkvába szállítsák, hogy ott megkapják a legszakszerűbb kezelést.
Októberben szintén történt már egy robbantásos merénylet Volgográdban, egy buszon, ahol információk szerint egy nő volt az elkövető és 7 személy vesztette életét.
A ma reggeli robbantás egy nappal a volgográdi központi vasútállomáson történt merénylet után történt, amikor is egy szláv külsejű férfi robbantott fel nagyerejű pokolgépet a pályaudvar előcsarnokában. 18 halálos áldozat lett. – Az, hogy nem haltak meg többen, egy fiatal rendőrnek köszönhető, aki nem engedte tovább a táskát cipelő férfit, – így az már ott az előcsarnokban működésbe hozta a pokolgépet. – A merénylő is és a fiatal rendőr is a halottak között van.
A fiatal rendőr hősies viselkedésének köszönhető, hogy nem lett még több áldozat. – Ugyanúgy hősnek nevezik azt az édesanyát is, aki mikor látta, hogy a merénylő robbantani fog, a saját testével védte gyermekét a robbanástól.
A hatóságok terrorista cselekményeknek nyilvánították az elmúlt két nap merényleteit. Az utóbbi időben Volgográdban történt három súlyos merényletet követően, – Vlagyimir Putyin elnök elrendelte a biztonsági intézkedések fokozását országszerte. – Oroszország már hadban áll a terrorizmussal.
Szabad Riport Tudósító Iroda
Újabb robbanás történt Volgográdban hétfő reggel, ezúttal egy trolibuszon. Legkevesebb tizen meghaltak, sok a sebesült.
Robbantásos merénylet a volgográdi pályaudvaron
Robbantásos merénylet a volgográdi pályaudvaron
A képek a tegnapi pályaudvari robbantás helyszinén készültek
Egy nappal azután, hogy tizenhét halálos áldozattal járó robbantásos merényletet követtek el a volgográdi központi pályaudvaron, most egy volgográdi trolibuszon történt újabb robbanás, amelynek legalább tíz halottja van.
Video a ma reggeli robbantás pusztitásáról
A robbanás körülményei egyelőre még tisztázatlanok, a jelek azonban a hatóságok szerint terrorista támadásra utalnak.
A vasárnapi öngyilkos merénylethez használt robbanószerkezet tíz kilogramm trotil erejét is meghaladta.
A vasárnapi volt két hónapon belül a második öngyilkos merénylet Volgográdban.

Források: Interfax – Rosszija24 – RIA Novosti – Voice of Russia – hungarian.ruvr.ruinstagram.com

Az orosz rendőrség hőssé nyilvánította, katonai tiszteletadással temették el Dimitrij Makovkin őrmestert.

Az őrmester aznap a pályaudvaron volt szolgálatban. A kamerák felvételén látható, hogy a beeresztő kapuknál az őrmester felfigyel pár személyre - az életben maradt társ beszámolója alapján egy idegesen viselkedő nőre figyelt fel - , majd feléjük indul, hogy igazoltassa őket. Ekkor hozta működésbe a robbanószerkezetet a terrorista.
Hídfő.net | A volgográdi robbantás hőseDimitrij Makovkin (balra)
Amennyiben a beeresztő kapun túljutnak, és a váróteremben robbantják fel a bombát, a merénylet áldozatainak száma sokszoros.

Dimitrij Makovkin őrmester 1984-ben született. Műszaki iskolát végzett, majd katonának állt. Kilenc év katonai szolgálat után 2013-ban állt be a rendőrséghez. Gyermeke, felesége nem volt.

http://www.hidfo.net/2013/12/31/volgogradi-robbantas-hose

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése