2013. december 4., szerda

Ukrajna - Fizetett és feltüzelt bérencek

Ukrajnában nem csillapodnak a kedélyek. Pedig világosan kell látni, hogy nagyon kevesen vannak az utcákon. Egy vagy kétszázezer ember, ukrán viszonylatban semmi. De ha ez a százezer ember, a nyugattól pénzt és garanciákat kap, hogy megvédik őket, akkor bizony már veszélyesek.
Az éjszaka folyamán újabb összetűzések voltak, mostanra 120 rendőr van kórházban. A civilek száma nagyjából 500 körül van, ebből hány maradt kórházi kezelés alatt arról nincs jelentés. Szembetűnő az is, hogy a láthatóan zsidó származású ellenzéki vezető Yestyenjuk hatalmas pénzekkel rendelkezik. Irdatlan kivetítők, töménytelen EU zászló és ukrán zászló, ingyenes ellátás, és napi fizetés a lázongóknak. Sok a pénz, hirtelen nagyon sok. De honnan és miért?  Arról talán leránthatjuk egy picit a leplet.
Tudni kell, hogy mind Oroszország, mind Ukrajna a szétszakadás után különböző klánok és oligarchák kezére került. Ezek általában komoly harcokat vívnak egymással is. A mostani EU kérdés Brüsszel és Moszkva között azonban nem csak külpolitikai vonatkozásban, hanem belpolitikai gazdasági kérdés is. Moszkva ugyanis hatalmas munkát fordított arra, hogy felszámolja a cionista betörést és hegemóniát a felső gazdasági körökben (erről most készül egy írásunk). Ukrajna nem kifejezetten orosz felségterület, habár a befolyás nagyon nagy. Mikor Janukovics Moszkvába utazott tárgyalni, közvetlen előtte összehívta a legbelső gazdasági körét. A jelenlegi elnököt ugyanis számos nagyon gazdag oligarcha is támogatta, zsidók és nem zsidók egyaránt. Moszkva komoly üzleteket azonban a nem cionista körökkel köt csak. Ukrajna olyan jellegű gazdasági patthelyzetbe került, ahonnan szinte lehetetlen kikeveredni. Janukovics pedig immár 3 de inkább 4 tűz közé került. Az atlantista Brüsszel elvárása a teljes cionista gazdasági hegemónia. Moszkva elvárása az atlantista szereplők kiszorítása. A belső ukrán oligarcha kör nyitna Moszkva felé, de a cionista körök visszahúzzák, amelyek a nyugat felé akarnak nyitni. Janukovicsot azonban nyomja a lakosság gázellátása is, és az EU csatlakozás miatt várható irdatlan infláció rémképe.
Ebben a helyzetben Janukovics már csak a kisebbik rossz közül választhatott. Megállapodik Moszkvával, igyekszik a gázárakat letörni, továbbra is gázelosztó országként működni. Erősíteni a gazdasági kapcsolatokat, és visszaszerezni a kereskedelmi potenciált. Ez azonban azzal járt, és amivel a rettenetesen gazdag ukrán cionista oligarcha réteg is tisztában van, hogy Janukovicsnak nagytakarítást kell végezni az oligarchák között, így számukra a játék nemsokára véget ér. Júlia Timosenkó bebörtönzése csak az előjáték volt. Az hogy lesz e folytatás semmi egyéb nem döntötte el, mint az, hogy EU csatlakozás vagy Moszkva csatlakozás.
Janukovics hazatér Moszkvából. Kezdődik a találgatás, és az utalások arra, hogy nem fogják aláírni a társulási szerződést, de semmi konkrétum. Janukovicsnak napok kellenek, mire a nem cionista oligarchákkal megállapodik. Összehívja a legbelső gazdasági új tanácsot, és csak utána jelentik be, hogy nem írják alá a belépési iratokat. 
Eddigre a másik oldal is felkészül. A cionista oligarcha körök a jelenlegi felfordulást kihasználva folyamatosan kezdik a bankokon keresztül menteni a vagyonokat külföldre. Ha beleláthatnánk a mostani banki tranzakciókba, valószínűleg csak izzó vezetékeket látnánk. Olyan összegek vándorolnak most nyugatra, amelyet itt magyar fejjel elképzelni sem tudunk. Ezeknek a gazdasági köröknek már nincs mit veszteni Ukrajnában. Napi 500 és 1000 dollárt osztanak az alkalmazottaknak, hogy menjenek az utcákra. Az sem éri őket veszteségként, ha már most leállnak a cégeik, hiszen ha nem sikerül rövid időn belül megbuktatni a moszkvai kapcsolódást, akkor nekik meg vannak számlálva a napjaik. Ukrajnában pedig elszabadulnak a fizetett indulatok.
Janukovics látszólag nem tud a helyzettel mit kezdeni. Telefonál nyugatra, keletre. Rendőri erői kevesek, a nép, aki támogatja pillanatnyilag nem megy az utcákra ellentüntetőnek. De mindez csak a látszat. Az elnök összehívja a minisztereket, a parlamenten kívül. Egyetlen bizottság sem vehet részt, a parlament minden egyéb szereplője kiszorul a megbeszélésről, ez pedig csak egyet jelenthet. Janukovics nem fog komolyan tárgyalni az ellenzékkel, és felkészül a politikai válságra és a lázadás erővel történő kezelésére. Ha tárgyal, azt álcázásként teszi csak meg. Moszkva nem bírta volna rá Janukovicsot az EU aláírás elhalasztására, ha nem ad megfelelő garanciákat számára. Putyin garanciái pedig általában véve igazi garanciák szoktak lenni. Moszkva könnyűszerrel fogja elérni, hogy Brüsszel befogja a száját. Millió olyan adu van Putyin kezében, ami azonnal elhallgattatja a brüsszeli főmogulokat. Azonban az ukrán milliárdos oligarcha kör veszélyes, mert nincs mit vesztenie. Moszkvának megoldással kell rendelkeznie a cionista oligarchák kezelésére, mert ők most a gond fő okozói. Cionista létükre olyannyira nincs veszteni valójuk, hogy még az ukrán szélsőjobboldallal is összeszűrik a levet (Szabadság párt), és komoly pénzt fizetnek nekik, hogy az utcákon hőbörögjenek, és pontosan úgy viselkedjenek, mint az igazi csőcselék - EU zászló alatt. Nevetséges színjáték, már már azt a abszurd humort is felülmúlja, hogy szélsőjobboldali szervezetek izraeli szélsőjobboldali meghívásra Tel-Avivban üléseznek.
Ennek a hihetetlen abszurd színjátéknak vagyunk ma tanúi Kijevben. Ami semmi egyébről nem szól, csak és kizárólag arról, hogy a cionisták, vagy  a cionista ellenes erők kerülnek hatalomra Ukrajnában.
http://www.hidfo.net/2013/12/04/ukrajna-fizetett-es-feltuzelt-berencek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése