2013. december 4., szerda

Engem ne kábíts!

A Negyedik Köztársaság nevű politikai formáció jelenleg a marihuána nevű kábítószer legalizációja érdekében kampányol. Az utóbbi hónapban különösen nagy hangsúlyt kapott általuk a téma, különböző médiafelületek is foglalkoztak az üggyel. Alaptételük szerint a fű nem tartozik a drogok közé, ezért gyakorlatilag hasonlóan kellene kezelni, mint az alkoholos italokat. 18. életév betöltése után, ahhoz szabadon lehessen hozzájutni arra megfelelőnek ítélt árusító helyeken, tehát jövedéki termékként árusítanák a marihuánát. Szerintük ezzel jelentős adóbevételekre tenne szert az állam, a rendőrségnek is több lehetősége volna fontosabb bűnesetekkel való foglalkozásra, valamint az eddig ebből illegálisan hasznot húzó árusítók (dílerek) bevétele megszűnne. Ezek képezik a tudatmódosító szer legalizációjának gerincét.
Számunkra nyilvánvaló, hogy a Negyedik Köztársaság megtalálta magának azt -a nyugati behatásra- sajnos egyre szaporodó számú fogyasztói csoportot, melynek szavazataival esetleg parlamenti képviselethez juthat, ezáltal pedig anyagi háttérhez. Mivel tagságuk és aktív szimpatizánsaik egy része szintén a fogyasztók közé tartozik (akik a használattal bűncselekményt valósítanak meg), így a politikai formáció ezzel a húzásával mint bűnözői érdekvédelmi csoport tevékenykedik, amit akár maffiának is hívhatunk.
Véleményünk szerint rendkívül káros bármilyen újabb tudatmódosító vagy kábítószer legalizációja, a jelenlegi szerek, közte az alkohol is éppen elég áldozatot szed azok részéről, akik felelőtlenül, saját testi és lelki épségük kárára mértéktelenül fogyasztanak. Az alkoholos italok előállításának, fogyasztásának hazánkban történelmi hagyománya van, a kultúránk része annak jó és sajnos rossz oldalaival együtt. A jelenlegi rendszer azonban nem tesz semmit, hogy a túlzott fogyasztókat rossz szokásukról lenevelje, segítségben részesítse. A mostani teljes kilátástalanságban csak azért nem foglalkoznak a jelenséggel, mert szerintük úgysincs pénze rá az embereknek.
Holott, elég körülnézni, hogy mi megy esténként a nagyvárosokban. A szórakozóhelyek nagyon szépen keresnek az embereken, európai árakon kínálják alkalmi mérgeiket a magyar valóságban megtört -jórészt- fiataloknak. „Elinni sok, megélni kevés” tartja a mondás. Jellemző arra helyzetre, melyet a kapitalizmus teremtett számunkra.
A magyar ifjúság előtt ma két lehetséges jövőkép van: az egyik, hogy itthon lesz rabszolga kevés pénzért, vagy külföldön valamivel többért. Nincs lehetőség tisztességes munkához jutni, a munkabérből megélni, családot eltartani. Nincs hol lakni sem, bérlakást kínáló, bérbeadó keselyűk pedig bármit megtehetnek. Úgy szintén a munkaadók, akik bármikor, bárkit elbocsájthatnak állásából. Semmilyen biztonság nincs.
Ez az általános bizonytalanság pedig két utat tár elénk: vagy beletörődöm és kussolva próbálom elviselni a kialakult és egyre rosszabbra forduló helyzetet, vagy aktívan teszek azért, hogy a dolgozó magyar embereket minden lehetséges módon kisemmizni akaró rendszert felszámoljam és újat építsek helyébe. Sajnos a Negyedik Köztársaság az előbbihez akar csak hozzájárulni, míg mi, egészséges lelkületű, becsületes, magyar munkás fiatalok az utóbbit részesítjük előnyben.
Budai Vendel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése