2014. június 12., csütörtök

Donyeck: bérezést kapnak a népi milíciák

A Donyecki Népi Köztársaság kormánya rendeletet adott ki a népi milíciák szociális védelmének megteremtésére, akik a hazáért otthagyták a biztos megélhetést, ehelyett éjt nappallá téve az útzárak, barikádok és stratégiai létesítmények őrzésével vannak elfoglalva.  Az ellátmány az ellenállás szűkös forrásai miatt nem biztosított, számos helyen a helyi civil lakosság élelmezi a népi milíciákat. A kormány rendelete szerint a milíciák tagjai fizetést kapnak az új államtól, mely a statárium ideje alatt érvényes, azt követően pedig feltehetően állásajánlatot kapnak majd a népi köztársaság későbbiekben felállított szerződéses haderejében.
Hídfő.net | Szlavjanszk milíciaA népi milícia tagja Szlavjanszk mellett
A kormány átmeneti támogatás formájában ad fizetést a milíciáknak, emellett ígéretet tett arra, hogy megteremtik a rendes bérezés feltételeit. A pénzhiány nem csak a milíciákat sújtja, a kormány rendelete rávilágít, hogy gyakorlatilag teljes dél-kelet Ukrajna források nélkül maradt a leszakadással. Akik eddig közvetlenül vagy közvetetten Kijevtől kaptak fizetést, hónapok óta ellentétezés nélkül végzik a dolgukat, egyes vállalkozások önerőből haditermelésre álltak át, - pl. helyi élelmiszeripari vállalatok fizetség nélkül nagy tételben élelmezik a milíciákat. Az új kormány szembe kell nézzen azzal a feladattal, hogy ezeknek a vállalkozásoknak állami megrendeléseket kell biztosítania.
A nagyvállalatok egy része már az új kormánynak adózik, de a Donyecki Népi Köztársaság így is pénzszűkében van. A harc megvívása elsődleges, de idővel a gazdaság újrarendezéséről is gondoskodniuk kell. Átmenetileg humanitárius segélyek is érkeznek az országba, jelenleg Oroszország 15 régiójában végeznek gyűjtést a népfront számára.

http://www.hidfo.net/2014/06/12/donyeck-berezest-kapnak-nepi-miliciak

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése