2014. június 12., csütörtök

Oroszország mozgósít a Balti-tengeren

Az orosz haditengerészet 24 hajóját küldték a Balti-tengerre a NATO orosz határ mentén rendezett hadgyakorlatai miatt. Oroszország ezen felül további vadászgépeket küld a Kalinyingrád térségbe, mert a NATO fokozza katonai jelenlétét a kelet-európai országokban. Kedden a balti-flotta 24 egységét küldték hadgyakorlatra a partok mellett, miután a NATO Saber Strike és BALTOPS 2014 gyakorlatai megkezdődtek a térségben és igen nagy nyugati haderő-összpontosítás zajlik közvetlen az orosz határ mellett.
Az orosz Védelmi Minisztérium szerint a fokozott haditengerészeti jelenlét az állam határait biztosítja, kibervédelmi feladatokat lát el a tengerészgyalogság bázisai közt, légvédelmi gyakorlatokat tart, tengeralattjáró-elhárító feladatokat hajt végre a NATO gyakorlatok idején. A minisztérium hozzátette, hogy Szu-34 vadászgépeket és Szu-24MR felderítő gépeket is áthelyeztek Kalinyingrádba a Voronyezs régióból.
Hídfő.net | Szu-34Szu-34. Viharfelhők gyűlnek.
Az orosz hadsereg mozgósítása a NATO haderő-összpontosításával megegyező arányú. Június 9 és 21 közt a balti államok területén mozgósított nyugati haderővel megegyező kapacitást tart készültségben az orosz hadsereg is, - arra az estre, ha a NATO hadgyakorlatát valamilyen ürügy okán beélesítenék.
http://www.hidfo.net/2014/06/12/oroszorszag-mozgosit-balti-tengeren

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése