2014. június 12., csütörtök

Észak-Donbassz Ez történt!



Szemjonovkában-Szlavjanszk elővárosa-a kijevi fasiszta junta latorhada mára virradó éjszaka ismét szörnyű bűncselekményt követett el.
A teljesen begőzölt banditahorda az éjszaka folyamán fehérfoszforos gyújtógránátokat lőtt ki Szemjonovkára. A sorozatvetőkből a városra zúditott pokoli tűz még a sok szörnyűséget megélt helyieket is elborzasztotta. Ez a GenfiEgyezményben tiltott fegyver az amerikaiak és az izraeliek által városvédők ellen kedvelten használt eljárás.
A támadás hatására Szemjonovka városvezetése azonnal-még az éjszaka-hozzálátott a polgári lakosság evakuálásához.
Lembergben-Lvov-tegnap kellő ünnepi köritéssel földeltek el három Donbasszban kitikasztott hitlerista latort.

Dnyepropetrovszkban készitik elő a húsdarálóba tömendő új alapanyagot. Ukrán katonai gyakorlóruházat+gumicsizma.
katonákKéthetes történet: Donyeck-régióban egy hatalmas, nyilt gödröt találtak helyiek-tele lemeztelenitett holttestekkel. Szerencsére a latorhadnak nem volt ideje betemetni a KIVÉGZETT FIATAL SORKATONÁKAT, akik nem voltak hajlandóak részt venni az ATO (Antiterrorista Operácio) néven a kijevi hiénahatalom által meghirdetett megtorlóhadjáratban. A tömegsirra rábukkanó helyiek nyögdényelést hallottak, és találtak két élő fiatal srácot. Ők csodával határos módon túlélték a Jaros-legények mészárlását. Azonnal kimentették őket, és gondjaikba vették. Szerencsére mindkettő lábadozik már. Már el tudták mondani, hogy Nyugat-Ukrajnából származnak, és elmesélték a vérfagyasztó történetet. Most biztonságban vannak már, és vallomásukat videora véve jegyzőkönyvi melléklettel fogják csatolni a Turcsinov-Valcman-Porosenko vádirathoz.
(B-R)



foszfor
Végre sikerült közvetlen információhoz jutnunk.
A Szemjonovkát ért éjszakai foszforbombás támadás meglehetősen felpaprikázta a luhanszki repülőteret körbezárő donbasszi erőket. Ráerősitett a hangulatra Koval kijevi hadügyér tegnapi “nyelvbotlása” is: a junta mészárosa kibökkentette, hogy Donbassz lakóit lágerekbe kivánja a rezsim költöztetni, hogy ott “átszűrjék” őket. Kik “terroristák”-és kik nem. A “nemterroristák” Nyugat-Ukrajnába lennének áttelepitve terveik szerint. A “terroristáknak” szánt sorsot nem ecsetelgette a kivégző osztag elé állásra már bőven rászolgált zsoldos.
Egyszóval a felbőszült gárdisták végső leszámolásra készülnek a repülőtéren rekedt hordával. Első dühükben felkoncoltak egy egész fasiszta tábort Makarovo mellett. A meglepett hordának jószerével fegyver után nyúlni sem volt ideje. A közelben állomásodó harckocsicsoportositásuk hátsó alakzata menekülése közben újabb szörnyű titkukat fedte fel. Miközben vad iramban igyekeztek az aknazápor elől menekülni-megfeledkeztek a MAGUK MÖGÖTT LERAKOTT TAPOSÓAKNÁIKRÓL! Ezek ugyan a harckocsikban nem okoztak károkat, de elárulták az újabb háborús bűncselekményt. A gránátesőnek végülis három T-64-es esett áldozatul, és valami nagyon-nagyot robbant.
Ebben a két rajtaütésben legkevesebb húsz lator harapott a fűbe.
A luhanszki repülőtérre már legfeljebb csak helikopterek szállhatnának le, de ezzel két gond va. Az egyik az, hogy kiszivárgott hirek szerint már alig egy tucat hadra fogható helikoptere maradt az ukrán hadseregnek. A másik nyomós érv a megmaradt állomány földön tartása mellett, hogy azok igy legalább még megvannak! Ha repülnének-biztos lelövés lenne a sorsuk!
Szemjonovka infrastruktúrája szinte teljesen megsemmisült az éjszakai latortámadásban. Viz, villany, távközlési szolgáltatás teljesen leállt. A gázvezetékek lángolnak! Akárcsak a romok, amelyek alatt felmérhetetlen számú civil áldozat fekszik. A sérülések még a sokat látott, Afganisztánt és Jugoszláviát megjárt veteránokat is elborzasztja.
Ez az éjszakai brutális támadás-vélhetőleg-a Karacsun-hegyen rekedt latorkülönitmény sorsát végképp megpecsételte! Hirek szerint Donbassz erői a közeli leszámolásra készülnek, és NAGYON KOMOLY tüzérségi erőket vonnak össze a térségben. A bosszuúvágy itt fokozottan érthető, hiszen az éjszakjai terrortámadást (is) innen hajtották végre.
Szemjonovka életben maradt polgári lakosságának mintegy kétharmada elhagyta a várost, ám a menekülés szinte kaotikus. Sokan viszont hozzátartozóikat keresve még mindig a város romos utcáin bolyonganak. Ma délelőtt nem volt tüzérségi tűz.
Szlavjanszk iszonyatos vizhiánnyal küzd. Ivóviz szinte semmi, csak amit távoli helyekről szállitanak palackokban és tartálykocsikban. Az elosztóhelyeken tömegek várják a vizhez jutást.
Innen is zajlik a civilek evakuálása. Az oroszországi Rosztov-régió mellett már fogadja a Donbasszból elmenekülőket a Volgográd és Krasznodar régió is.
Szeverodonyecknél szintés erős lövöldözés tört ki ma délelőtt. A zsoldoshorda szemlátomást nem tud mit kezdeni a partizántaktikát egyre sikeresebben alkalmazó népi milicisták rajtaütéseivel. Beszámolók szerint sok esetben nyúlvadászathoz hasonlithatóak a rajtaütések. Néhány páncéltörő rakétával végrehatott támadással egyidejű erős gyalogsági tűzzel megritkitják a latorcsapatot, és mire azok lekászálódnak a járműveikről-már bottal üthetik a sok esetben még a tiz fősnél is kevesebb létszámú milicisták nyomát. Halottaikat hátrahagyva állandó rettegés közepette továbbállnak.
Közben tovább gyűrűzik a “zsoldosbotrány”! Kiderült, hogy a “ténykedés” helyett-papiron-tábori kiképzésen voltak csak, és igy kevesebb a zsold. Igy fordulhatott elő, hogy a Szlavjanszknál pusztitó horda “jelenléti ivén” az onnan legalább háromszáz kilométerre lévő békés Pavlográd volt feltüntetve. A felháborodott zsoldosok szerint-akik egyébként Kijevbe menesztettek protestdelegációt-”magasabb szintű” parancsnokaik egyszerűen elsikkasztották a vérdijat. Állitásuk szerint ráadásul ezek a magsabb szintű parancsnokok egyenesen abban érdekeltek, hogy minél rövidebb idő alatt, minél több hordatag pusztuljon. (Ez a vágy pedig rendre teljesül is!B-R)
Meg nem erősitett hirek arról szólnak, hogy nyugati irányból már mintegy negyven kilométerre komoly hordaerő közelitette meg Donyecket is. Ha a hir igaz, akkor már várható, hogy akár ma este összecsapások kezdődhetne Donyecknél is. A régióközpontban erőditési munkálatok zajlanak. Megkezdődött a tartalékok felhalmozása is.
Hir érkezett arról is, hogy ma délelőtt Mariupolban ismét “zaklatták” a zsoldoshorda ottani falkáját. Négy koporsóra biztosan szükség van.
Eddig le nem ellenőrizhető hir szerint, egy “magas beosztású” miliciaparancsnok tegnap a kora esti órákban elesett. A nevét a hirforrás nem közölte, és azt sem, hogy az eset hol történt.
(Ványa b. B-R)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése