2014. április 16., szerda

Bekerítették az amerikai zsoldosokat Kelet-Ukrajnában


Alig egy napja tart a kelet-ukrajnai felkelések elleni átfogó hadművelet, a kijevi rezsim máris elveszítette saját csapatainak egy részét, a Kijev által küldött több páncélozott harcjármű is átállt az orosz milíciák oldalára, - öt kijevi tankra már az orosz zászlót is kitűzték.
A kijevi cionbérenc kormány nem rendelkezik a legitim ukrán hatóságokra felesküdött fegyveres erők feletti irányítással. Ennek ellenére a kelet-ukrajnai hadművelet szükségszerűség. Az illegitim kijevi kormánynak valamit fel kell mutatnia a saját nacionalista-szélsőjobboldali bandái és az atlantisták előtt a kelet-ukrajnai függetlenségi megmozdulásokra válaszként, különben Kijevben újra elszabadulhat a pokol, és az atlantista támogatás is kérdésessé válna. Az egyre ingatagabb hatalmi helyzetet egy sikeres katonai akcióval akarták ideig-óráig stabilizálni, ezért a kramatorszki repülőtér elfoglalásával és logisztikai bázissá alakításával megkezdődött a Kelet Ukrajna elleni katonai művelet.
Minden katonai szakértő és tervező tudta, hogy arcvonaljellegű támadást a cionbérenc rezsim képtelen végrehajtani, és ezért egy repülőtér elfoglalása lesz az első műveletük, ahová még némileg biztonságosnak gondolt légi úton zsoldosokat és katonai felszereléseket szállítva súlypontot képezhetnek. Három repülőtér jöhetett számításba, de a csekélynek látszó védelem miatt a kramatorszki látszott a legalkalmasabbnak a művelet kivitelezésére. Ezt a kelet-ukrajnai orosz népi ellenállás katonai vezetői is tudták és olyan látszatot teremtettek, mely szinte kínálta a repülőteret egy ilyen akció végrehajtására.
A látszólag csak kézifegyverekkel rendelkező népi milícia rövid tűzharc után kivonult a repülőtérről és a cionzsoldos ukrán fegyveresek, harckocsik és a légierő támogatásával birtokba vették a repülőteret. Óriási győzelemként hirdették ezt a sikeresnek látszó katonai műveletet. Egy nap múlva azonban már csak kérdések maradtak a győzelmi mámor elpárolgása után: hogyan tovább? És: mi történt?
A repülőtér közelében orosz ellenállók harckocsijai jelentek meg, melyek lehetetlenné tették a repülőtér rendeltetésszerű használatát. A harckocsik lövegeinek hatókörében minden le és felszállás lehetetlen, illetve rendívül kockázatos. A népi fegyveresek létszáma is sokszorosára növekedett, és a térség útjainak lezárásával úgy közúton, mint légi úton teljesen elzárták a repülőtéren lényegében gyűrűbe zárt zsoldosokat. Arra, hogy kitörjenek, vagy hatásos műveleteket kezdjenek a harckocsikkal és páncéltörő fegyverzettel rendelkező, jó harci szellemmel bíró orosz milícia ellen, nincs elég erejük. A csapda bezárult.
Rövidesen le kell tenniük a fegyvert és megkezdődnek a kihallgatások, ahol ajánlatos a teljes együttműködés.


http://www.hidfo.net/2014/04/16/bekeritettek-az-amerikai-zsoldosokat-kelet-ukrajnaban


A frissen zsákmányolt hat darab lánctalpas páncélozott kütyüt-no meg az ellátó teherautót-gyorsan be is mutatták a helyieknek Kramatorszkban.


http://www.youtube.com/watch?v=EPonWXkM3t4
Turcsinov-kijevi megbizott falkavezér-amúgy nem igen volt elragadtatva a dologtól. Olyannyira nem, hogy menesztette is az “terrorellenes harc” nemrégen kinevezett főnökét.
Szveta viszont arról tájékoztatta ma a Bal-Rad-ot, hogy “szakértő szemek” ma Szlavjanszk felett SzU-27-es vadászgépet láttak. Ezen szakértő szemek gazdái állitják: Ukrajnának ilyen repülőgépe nincs!
A gép tulajdonosát illetően találgatások indultak meg.

http://balrad.wordpress.com/2014/04/16/zsakmanybemutato-kramatorszkban/


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése