2014. április 16., szerda

Négy napja nem jutnak ételhez az ukrán katonák, tömegesen állnak át a felkelőkhöz

További páncélozott csapatszállító járművek alakulatai csatlakoztak az orosz felkelőkhöz Szlavjanszk és Kramatorszk térségében. A Kijev által küldött ukrán hadsereg alakulatai a térségbe érve sorra veszik le az ukrán zászlót és húznak fel orosz zászlót helyette. A Szlavjanszk határához érő alakulatok az orosz zászló kitűzését követően átadták fegyvereiket a helyi oroszbarát milíciának és bejelentették, "úgy döntöttek, hogy nem harcolnak a nép ellen, nem védik meg ezeket a hatóságokat" (a kijevi illegitim kormány).
A felkelők oldalára álló csapatok nyilatkoztak a Ria Novosztyi orosz hírügynökségnek és elmondták, hogy a kormány által mozgósított katonáknak több mint négy napja nincs ellátmány, négy napja nem kapnak ételt sem a laktanyákban. A Kelet-Ukrajnába érkező ukrán csapatok közül többen önként jelentkeztek a lázadások leverésére, hogy egyszerűbben kijuthassanak a frontvonalra. Ezek a katonák már annak tudatában akarnak kijutni a frontvonalra, hogy ott csatlakozzanak a népi milíciákhoz és szervezetten vegyék fel a harcot a kijevi kormány ellen.
Szlavjanszk a Kijev által indított hadművelet ellenére továbbra is a felkelők kezén van.

http://www.hidfo.net/2014/04/16/negy-napja-nem-jutnak-etelhez-az-ukran-katonak-tomegesen-allnak-felkelokhoz



Miért éheznek az ukrán katonák?


Az ukrán katonák, akiket a keleti régiókba küldenek, odaérkeztükkor tömegesen tagadják meg a harcot a népi milíciákkal, és rendszeresen átadják nekik a páncélozott lánctalpas járműveket. A Délkeleti Hadsereg szóvívője, Miroszlav Rudenko nyilatkozta az INTERFAX hírügynökségnek, hogy "Az ukrán katonáknak adunk enni, és utána választhatnak a távozás, vagy a csatlakozás között. Ha az előbbi lehetőség mellett döntenek, akkor is megtarthatják a kézi fegyvereiket, ám el kell hagyniuk a Donyecki Népköztársaság területét. A páncélozott járműveket minden esetben lefoglaljuk a nép nevében." Több ukrán katona is kijelentette, hogy nem hajlandóak egy ilyen kormányért harcolni.
Az ukrán katonák éhsége nem véletlen. Egy hónapja az amerikai hadsereg 330.000 fejadagot küldött a saját készletéből az ukrán hadseregnek, azonban ezek nagy része sose érkezett meg a katonákhoz. A legöbbje internetes aukciós oldalakon bukkant fel, magyarul a szállítmányok odaérkeztekor azokat a hadtáposok, de még valószínűbb, hogy még a disztribúciós láncban előttük lévő szállítmányozók egyszerűen ellopták.
Hídfő.net | US Army fejadag ukrajnai aukciós portálonUS Army fejadag ukrajnai aukciós portálon, 142 hrivnya áron. (=450 rubel, kb. 2700 HUF)
Hídfő.net | Miért éheznek az ukrán katonák?
Egy vásárló mutatja a fent említett portálon vett sajtos tortellinit és a marhát, szintén US Army fejadag.
Ezekről a fejadagokról tudni kell, hogy általában igen jó minőségűek. Az MRE adagok 1250 kcal energiát tartalmaznak / adag. Ez azért érdekes, mert a manapság népszerű kalkulátorok szerint is legkevesebb 2800 kcal energia / nap szükséges egy átlagos felnőtt férfi szintentartásához, a katonáknál persze a növelt igénybevétel miatt ez több, de a napi 3 adag ebből az ellátmányból biztosíthatta volna ezt. Megint a közkatona jár pórul. Éhesen, ágyútölteléknek szánva, mindezt miért? Mert a nemzetközi pénzügyi elit vérig sértődött, hogy Putyin nem akarta, hogy a NATO bekebelezze Kis-Oroszországot (Ukrajna az orosz szlengben). Ezért bosszúból ismét egy európai nép-európai nép háborút akar kiprovokálni, hogy hadd írtsa egymást a fehér ember a Rotschild bankárok kényére kedvére.
Nagy Kálmán

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése