2014. június 10., kedd

A MOL lobbistája kapja az energiaügyi államtitkárságot

Aradszki Andrást helyezik az energiaügyi államtitkárság élére a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban. - A Fidesz-KDNP soraiban működő politikus okkal nevezhető oligarchának, százmilliókra rúgó vagyona, jelentős ingatlan- valamint olajipari érdekeltségei, és a MOL érdekeit az országgyűlésben képviselő lobbitevékenysége miatt.
Hídfő.net | Aradszki András
Aradszki 900 ezer forintos képviselői fizetése mellé éveken át működött a MOL jogtanácsosaként, ami további 450 ezres havi juttatást jelentett neki. A nyilvános vagyonhalmozás ellenére is kereszténynek nevezett pártban működő politikus csak idén áprilisban adta fel ezt az igen jövedelmező kiegészítő állást, miután a felhalmozott vagyonával sikeresen belobbizta magát az energiaügyi államtitkárság élére. Valaki súlyos összegeket kaphatott a kinevezéséért cserébe, Aradszki pedig feltehetően a MOL további profitnövekedéséért fog dolgozni az új posztján (1988 óta a MOL-nak dolgozik).
Aradszki korábban képviselőként is a MOL üzleti érdekeit egyengette, nevéhez köthető a bioetanol jövedéki adójának emelése, de a dohányipar államosítása után amellett is lobbizott, hogy a MOL szintén kivehesse részét az üzletből. Kinevezése újra csak alátámasztja, hogy az állami vezetés ma az üzleti érdekek és az idegen érdek kiszolgálásának közös nevezőjeként jön létre.


http://www.hidfo.net/2014/06/10/mol-lobbistaja-kapja-az-energiaugyi-allamtitkarsagot


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése